comenzi la domiciliu cliseru.ro

La Feteşti se dă startul Concursului memorial de șah “Leonard Sima”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/02/2013 | Locale Ialomita

Ajuns la ediţia a XII-a, concursul reuneşte în oraşul natal al lui Leonard Sima elevi, iubitori ai sportului minţii, de la toate școlile din municipiu, dar și din comunele învecinate.

Concurs sah Leonard Sima - FetestiiSâmbătă, 16 februarie, are loc faza locală, etapă pe care o parcurg şi elevii din Urziceni, Ţăndărei şi Slobozia. În urma etapelor locale, două echipe din fiecare localitate vor merge în faza judeţeană a concursului, fază ce se desfăşoară tot la Feteşti, pe 25 mai. Profesorul coordonator, Mihai Tun, a declarat că maestrul Constantin Radu va arbitra faza locală de sâmbătă.

Anul trecut, Feteştiul a fost reprezentat la faza judeţeană de elevii Şcolii Gimnaziale „Aurel Vlaicu“, care s-au calificat pe locul I şi de elevii de la Şcoala Generală Borduşani.
Organizatorii acestui eveniment sunt: Inspectoratul Școlar Judeţean, Primăria şi Consiliul local Feteşti și Casa de Cultură Feteşti.

Prima ediţie a concursului de șah „Leonard Sima” a avut loc în 2001. Iniţiatorul este Aurel Sima, tatăl celui ce a fost Leonard Sima, a cărui viaţă a fost curmată în mod violent la vârsta de 15 ani, în 1988. Acest concurs este un omagiu pentru Leonard, pentru că a fost un campion în tainele șahului. Tatăl său, Sima Ion, se mândreşte şi acum cu diplomele pe care le-a obţinut Leonard, clasându-se printre primii 12 juniori ai ţãrii, la vârsta de doar 14 ani.