Jandarmii ialomiţeni asigură liniştea turiştilor din staţiunea Amara

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Patrule de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa vor executa  misiuni de menţinere a ordinii şi liniştii publice în staţiunea Amara, pe toată perioada sezonului estival 2014, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În scopul prevenirii faptelor antisociale în staţiune şi în zona plajelor, echipaje de jandarmi vor desfăşura acţiuni punctuale, fiind vizate în special zonele aglomerate, discotecile şi parcările slab iluminate.

De asemenea, jandarmii vor sprijini autorităţile publice în timpul desfăşurării unor acţiuni pe linia combaterii fenomenului muncii fără forme legale, verificarea legalităţii activităţilor comerciale desfăşurate pe plajă, precum şi pentru combaterea surselor de poluare a factorilor de mediu.
Pentru siguranţa turiştilor şi în special pentru evitarea neplăcerilor în timpul vacanţei, jandarmii recomandă turiştilor:

  • să evite purtarea bunurilor de valoare, care pot atrage atenţia posibililor infractori (bijuterii, sume de bani, cărţi de credit);
  • să nu lase nesupravegheate  bunurile (genţi, portofele, telefoane mobile etc.), când se află pe plajă;
  • să nu lase bunuri de valoare în camerele de hotel sau în autoturisme;
  • să se asigure întotdeauna că au încuiat uşa camerei unde sunt cazaţi;
    –  să nu parcheze autoturismele în locuri ferite sau slab iluminate şi să se asigure că au încuiat portierele;
    Jandarmi Amara De asemenea, dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, în diverse scopuri, cetăţenii sunt sfătuiţi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi.

Rugăm cetăţenii ca, în cazul în care observă orice fel de acţiuni sau activităţi care nu li se par în neconcordanţă cu legea, desfăşurate de persoane suspecte, să solicite neîntârziat sprijinul Jandarmeriei, prin folosirea numărului de urgenţă 112.