ISU Ialomița: Recrutăm salvatori din pasiune
Campania „Salvator din pasiune” continuă în Ialomița cu o nouă etapă de recrutare a voluntarilor. Proiectul se va derula în perioada 08 iunie – 27 iunie, iar condiţiile minime pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori sunt următoarele:
- – vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
- – să fie apt din punct de vedere medical;
- – să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie;
- – să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă;
- – să nu fie angajat în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență;
În cadrul activității de recrutare și înscriere candidatul trebuie să prezinte un dosar care să cuprindă următoarele documente:
- – cerere de înscriere;
- – certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani);
- – copie după actul de identitate;
- – aviz psihologic (nu adeverință) eliberată de un psiholog cu competențe în apărare, ordine publică și siguranță națională, din care să reiasă că este apt pentru desfășurarea activității de voluntariat;
- – act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfășurare;
- – adeverință medicală cu mențiunea ,,apt pentru efort fizic’’ sau ,,apt pentru muncă’’;
- – acordul părinților/tutorelui legal, doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani+prezența părintelui.
Recrutarea se va organiza de luni până vineri, în intervalul orar 09.00-15.00, la sediul inspectoratului din municipiul Slobozia, str. Lacului, nr.23.
Detalii suplimentare pot fi obţinute accesând site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al județului Ialomiţa – www.isujialomita.eu (clic pe afișul campaniei) sau la Structura de Pregătire pentru Intervenţie şi Rezilienţa comunităţilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Catargiu” al județului Ialomița, la numărul de telefon 0243/232.396, interior 27154.
Cetăţenii dornici de colaborare cu profesioniştii în situaţii de urgenţă vor învăța și vor utiliza noţiunile de bază în acordarea primului ajutor calificat, se vor implica în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv și vor putea participa la misiunile de intervenție.
Participarea persoanelor fizice la activităţile de voluntariat desfăşurate în folosul societăţii se va derula fără scop lucrativ şi fără remuneraţie, în scopul creşterii calităţii misiunilor umanitare executate de inspectoratul judeţean.