comenzi la domiciliu cliseru.ro

ISU Ialomița: Misiunile desfășurate în ultimele 24 de ore

La nivelul județului, pompierii militari ialomițeni au acționat pentru gestionarea a 13 intervenții destinate protecției comunității, din care 8 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii militari ialomițeni, amintim:

✔ În cursul zilei de joi, 02 aprilie a.c., în jurul orei 14:05, am fost solicitați să intervenim la stingerea unui incendiu de vegetație uscată și stuf pe raza localității Glodeanu Sărat, județul Buzău, zonă aflată în raionul de intervenție al inspectoratului. Incendiul a fost stins de pompierii de la Detașamentul de Pompieri Urziceni, după aproximativ trei ore de la anunțare, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, pe o suprafață de aproximativ 15 hectare. Cel mai probabil, incendiul  a pornit de la folosirea intenționată a sursei de aprindere de a genera incendiul.

✔  Tot în cursul zilei de joi, 02 aprilie, a.c., în jurul orei 15:45, am fost solicitați să intervenim la stingerea unui incendiu de vegetație uscată pe raza localității Movila. Incendiul a fost stins de pompierii de la Garda Țăndărei la o oră de la anunțare, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pe o suprafață de aproximativ 5000  mp. Cel mai probabil, incendiul  a pornit de la un foc deschis în spații deschise.

✔  Tot în cursul zilei de joi, 02 aprilie, a.c., în jurul orei 16:30, am fost solicitați să intervenim la stingerea unui incendiu de vegetație uscată pe raza localității Adâncata. Incendiul a fost stins de pompierii de la Detașamentul de Pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pe o suprafață de aproximativ 5000  mp. Cel mai probabil, incendiul  a pornit de la folosirea intenționată a sursei de aprindere de a genera incendiul.

✔  Tot în cursul zilei de joi, 02 aprilie, a.c., în jurul orei 21:35, pompierii ialomițeni au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Glodeanu Sărat, județul Buzău, zonă aflată în raionul de intervenție al inspectoratului. Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autosanitară SMURD. La locul intervenției au venit în sprijin  un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Neron Lupașcu” al județului Buzău și 2 pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul SVSU al localității Glodeanu Sărat. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta la coșul de fum al centralei termice pe lemne, amplasată în anexă. Incendiul a fost localizat și lichidat după aproximativ patru ore de la anunțare. A ars gudronul depus pe pereții coșului de evacuare a fumului, care a generat aprinderea acoperișului anexei și al locuinței. A ars acoperișul anexei și al locuinței, anexa fiind lipită de locuință, pe o suprafață de aproximativ 250 mp, bunuri electrocasnice, un aparat de sudură, un generator de curent electric și aproximativ 10 tone de material lemnos. Nu au existat victime. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la coșul de fum necurățat corespunzător.

✔  Tot în cursul zilei de joi, 02 aprilie, a.c., în jurul orei 22.40, pompierii ialomițeni au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu la o casă din localitatea Ion Roată, satul Broșteni. Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta la acoperișul casei. S-au luat măsuri pentru localizarea și stingerea incendiului, acesta fiind lichidat după aproximativ două ore de la anunțare. A ars acoperișul casei învelit cu țiglă și plăci de azbociment, pe o suprafață de aproximativ 80 mp, mobilier și mai multe bunuri electrocasnice . Nu au existat victime și incendiul nu  s-a extins la casele vecine. La intervenție a participat și SVSU din localitatea Ion Roată, cu o autospecială de stingere. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un coș de fum defect, deteriorat sau neprotejat față de materiale combustibile.

 Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Ialomița
Mai multe articole de la obiectiv.net: