comenzi la domiciliu cliseru.ro

ISU Ialomița: Bilanțul ultimelor 24 de ore

Incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Drăgoești.

În data de 01 aprilie, a.c., în jurul orei 13:10, dispeceratul inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu produs la o anexă gospodărească a unui cetățean din localitatea Drăgoești. Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Urzicei, au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Incendiul se manifesta cu flacără deschisă la un adăpost de animale, iar pentru lichidarea acestuia au lucrat 6 subofițeri mai bine de o oră. A ars adăpostul de animale pe o suprafață de aproximativ 10 mp, 50 baloți de paie care erau depozitați lângă grajd și cca un mc de material lemnos. În adăpost nu se aflau animale, incendiul a fost lichidat operativ de forțele de intervenție, neexistând pericol de extindere la vecinătăți. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind jocul copiilor cu focul.

 Incendiu de vegetație uscată pe raza localității Manasia.

În data de 01 aprilie, a.c., în jurul orelor 16:10, am fost solicitați să intervenim la

stingerea unui incendiu de vegetație uscată pe raza localității Manasia. Incendiul a fost stins cu eforturi susținute de pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni.

Aceștia au acționat cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pe o suprafață de aproximativ 5000  mp. Cel mai probabil, incendiul  a pornit de la folosirea intenționată a sursei de aprindere de a genera incendiul.

Incendiu de vegetație uscată și viță de vie pe raza localității Amara.

În data de 01 aprilie, a.c., în jurul orelor 21:15, am fost solicitați să intervenim la

stingerea unui incendiu de vegetație uscată și viță de vie pe raza localității Amara. Incendiul a fost stins de pompierii de la Garda Slobozia la o oră  și jumătatea de la anunțare, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pe o suprafață de aproximativ 2000  mp. Cel mai probabil, incendiul  a pornit de la un foc deschis în spații deschise.

Incendiu de gunoi de grajd într-o gospodărie din localitatea Răsimnicea.

În data de 01 aprilie, a.c., în jurul orelor 22:45, am fost solicitați să intervenim la

stingerea unui incendiu de gunoi de grajd, depozitat într-o gospodărie a unui cetățean din localitatea Răsimnicea. Incendiul a fost stins cu eforturi susținute de pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, care au acționat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, la două ore după anunțare, fiind protejate locuința și bunurile din gospodărie. Au ars aproximativ 20 de tone gunoi de grajd, depozitat pe o suprafață de aproximativ 50 mp. Cel mai probabil, incendiul  a pornit de la un foc deschis în spații deschise.

La nivelul județului, pompierii militari ialomițeni au acționat și la 11 misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență.

În continuare, pompierii militari rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.

Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Ialomița
Mai multe articole de la obiectiv.net: