comenzi la domiciliu cliseru.ro

ISU Ialomița: 98 de misiuni în sprijinul cetățenilor în perioada Sărbătorilor Pascale

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/05/2021 | Lege si Ordine

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “BARBU CATARGIU” al judeţului Ialomița au răspuns, pe perioada Sărbătorilor Pascale, la un număr de 98 de solicitări venite prin numărul unic de urgență 112, după cum urmează:

În 76 de cazuri, echipajele SMURD au intervenit pentru acordarea primului-ajutor medical calificat și transportul la spital al persoanelor rănite ori cu diferite probleme medicale;

– 4 misiuni de transport persoane confirmate cu COVID-19;

4 misiuni pentru asistența unor persoane;

 – 2 misiuni pentru deblocare de usă;

 -6 misiuni pentru asigurari măsuri PSI.

– În această perioadă, pompierii ialomițeni au intervenit pentru localizarea și stingerea a două incendii, după cum urmează:

–  În data de 02 mai a.c., ora 19.30., în municipiul Slobozia, un incendiu care s-a manifestat în interiorul unui apartament, cu degajare mare de fum. Sursa probabilă de aproducere a incendiului a fost flacăra de la o lumânare aprinsă, lasată nesupravegheată. Au ars elemente de mobilier, nu au existat victime. Au fost evacuate un număr de 20 persoane;

un incendiu în comuna Gheorghe Doja– salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au fost solicitați în data de 03 mai  a.c., în jurul orei 16.25, să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu la un tractor. Sursa probabilă a producerii acestui incendiu a fost un scurtcircuit electric, produs din cauza unui cablu defect, deteriorat sau neizolat corespunzător.

-Tot în această perioadă, pompierii ialomițeni au intervenit pentru acordarea măsurilor de prim ajutor calificat, descarcerare și alte măsuri specifice, la patru accidente rutiere, după cum urmează:

– un accident rutier în comuna Borănești -DJ 201 produs  în data de 29.04.2021, ora 22.24, în care au fost implicate două autoturisme din care au rezultat cinci victime, două dintre ele fiind încarcerate. Pompierii din cadrul Detasamentului Urziceni au acordat primul ajutor calificat și au efectuat manevre de descarcerare, echipajele SMURD au transportat la Spitalul Municipal Urziceni un copil în vârstă de aproximativ doi ani și un adult în vârstă de 27 ani,  conștient, care prezenta un traumatism costal și facial. La locul accidentului au fost și 3 echipaje ale  S.A.J.  Ialomița, care au preluat câte un pacient.

–  un accident rutier în comuna Sinești,  produs în data de 01.05.2021, ora 18:08

Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile, rezultând trei victime. Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unui adult care prezenta escoriații pe față. La locul accidentului a fost prezent și un echipaj  al S.A.J Ialomița, care a acordat îngrijiri medicale unui adult și unui minor de trei ani. Cele trei persoane au refuzat transportul la spital.

–  un accident rutier în comuna Munteni Buzău, produs în data de 02.05.2021, ora 23:23 ,în urma caruia un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile. Pompierii au intervenit pentru  asigurararea măsurilor PSI și au acordat primul ajutor calificat unei victime conștiente. Ulterior, aceasta a fost predată unui echipaj al SAJ Ialomița sosit la locul intervenției.

–  un accident rutier pe raza comunei Movilița- DN 2, produs în data de 03.05.2021, ora 19:22, între patru autoturisme,  în care se aflau 12 persoane, neîncarcerate. Pompierii au acționat pentru acordarea de prim ajutor calificat și asigurare măsurilor P.S.I. Echipajul SMURD a  monitorizat și acordat primul ajutor la  două victime, care, ulterior au refuzat transportul la spital. De asemenea, echipajele SAJ au transportate trei persoane  la spitalul Municipal Urziceni.

În Noaptea de Înviere, în zona lăcășurilor de cult cu afluență mare de persoane,   Catedrala “Înălțarea Domnului” și “Mănăstirea “Sfinții Voievozi”, din municipiul Slobozia, Catedrala “Sfinții Împărați Constantin și Elena” din municipiul Urziceni, Catedrala “Sfânta Treime”  din municipiul Fetești  și Biserica “Sfinții Împărați Constantin și Elena”, din orașul Țăndărei au fost dislocate echipaje de pompieri.

Premergător Sărbătorilor Pascale, Inspectorii de prevenire  au verificat  lăcașurile de cult unde era preconizată participarea unui număr mare de credincioși, spațiile de cazare din incinta ansamblurilor mănăstirești și celelalte unități de cazare turistică din județ.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️