comenzi la domiciliu cliseru.ro

IPJ Ialomița: Precizări privind eliberarea cazierului judiciar

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
30/03/2020 | Lege si Ordine

În contextul intrării în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 3 din 24.03.2020, vă informăm că „se interzice circulaţia tuturor persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei”, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 1. Încălcarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3 poate fi pedepsită prin aplicarea de sancţiuni contravenţionale.

Doar pentru motive temeinic fundamentate ce urmează a fi menționate pe cerere, urmează a fi soluționate cererile pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar/adeverințelor de integritate comportamentală primite prin email sau ghişeu, conform programului stabilit, afişat pe pagina de internet a Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

 Pentru punerea în aplicare a art. 1 din Ordonanţa Militară nr. 3 din 24.03.2020, vă informăm că prezentarea cetățenilor la ghișeul de eliberare a certificatelor de cazier judiciar se va realiza numai după ridicarea interdicţiilor instituite, în cazul cererilor depuse pentru care nu se justifică urgenţa ridicării documentului.

În conformitate cu art. 14 din Decretul Prezidenţial din 16.03.2020, „se menține valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice care expiră pe perioada stării de urgență” (inclusiv a certificatelor de cazier judiciar). Pe perioada stării de urgență, termenele legale stabilite pentru soluționarea solicitărilor formulate în exercitarea liberului acces la informații de interes public, precum și a petițiilor se dublează.

Facem apel către cetățeni ca prezentarea la ghișeul de relații cu publicul să se realizeze numai în situații urgente, când certificatul de cazier judiciar/de integritate comportamentală este absolut necesar, iar obținerea acestuia nu poate fi amânată până la stabilizarea situației.

Recomandăm tuturor persoanelor care doresc să obțină certificatul de cazier judiciar în vederea depunerii la dosare de concurs, angajare, licitație, etc., la instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice să solicite acestor instituții obținerea extrasului de pe cazierul judiciar sau a certificatului de integritate comportamentală, în baza consimțământului expres al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice, în acest fel cetățeanul nemaifiind obligat să se prezinte la ghișeu pentru solicitarea / eliberarea / ridicarea certificatului de cazier judiciar sau a adeverinței de integritate comportamentală.

Pentru evitarea producerii aglomerației la ghișeu, recomandăm cetățenilor care nu dețin cunoștințe tehnice care să le permită transmiterea prin e-mail a documentelor mai sus amintite, să se prezinte la ghișeu conform următorului program:

Programul de lucru cu publicul :

Ghișeu Poliția Municipiului Slobozia:

–  Luni – Vineri – 09:00 – 12:00 / 13:00 – 14:00

Ghișeu Poliția Municipiului Urziceni:

–  Luni, Miercuri, Vineri – 09:00 – 12:00

Ghișeu Poliția Municipiului Fetești:

– Marți, Miercuri, Joi – 10:00 – 12:00

Ghișeu Poliția Orașului Țăndărei:

– Marți, Joi – 09:00 – 11:00

Cererile pentru obținerea certificatului de cazier judiciar pentru persoane fizice și juridice, precum și cererile de eliberare a certificatelor de integritate comportamentală, pot fi depuse on –line la adresa de E-mail [email protected].

Eliberarea se face la centrul de eliberare după trei zile lucrătoare, astfel încât cererea să poată fi procesată în timp util. La eliberarea certificatelor de cazier a căror cereri au fost transmise prin e-mail se va prezenta solicitantul personal având asupra sa cartea de identitate în original și în termenul de valabilitate. Lipsa cărții de identitate duce la imposibilitatea eliberării certificatului de cazier judiciar.