comenzi la domiciliu cliseru.ro

IPJ Ialomița: Măști de protecție și mănuși chirurgicale, comercializate cu încălcarea prevederilor legale

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/04/2020 | Lege si Ordine

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au sancționat cu amendă în valoare de 5000 de lei un operator economic din Fetești, care comercializa măști de protecție și mănuși chirurgicale cu încălcarea prevederilor legale.

La data de 3 aprilie a.c., în cadrul unei acțiuni de verificare privind ilegalității de comerț cu materiale sanitare și dispozitive medicale, polițiștii ialomițeni au depistat un operator economic de pe raza municipiului Fetești, care comercializa prin punctele de lucru farmaceutice, măști chirurgicale fără să dețină avizul Agenției Naționale a Medicamentului din cadrul Ministerului Sănătății.

De asemenea, societatea ar fi comercializat mănuși chirurgicale fără a emite bonuri fiscale tuturor clienților.

Polițiștii au sancționat operatorul economic cu suma de 5000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

De asemenea, a fost confiscată suma de 13.934 de lei, contravaloarea a peste 2200 de măști de protecție și peste 200 de mănuși chirurgicale.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA