comenzi la domiciliu cliseru.ro

IPJ Ialomița: Campania „Împreună pentru o comunitate mai sigură”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/05/2019 | Lege si Ordine

În perioada aprilie – iunie 2019, Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița, prin polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, organizează activități în cadrul Campaniei ”Împreună pentru o comunitate mai sigură!”, ce are ca scop prevenirea criminalității în mediul rural.

Astfel, ieri, 22 mai a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu cei de ordine publică, au organizat şi desfăşurat activitatăţi preventive pe raza comunei Ciochina, pe parcursul cărora au fost dezbătute diferite teme care să conducă la reducerea riscului de victimizare, scopul activităților fiind acela de prevenire a victimizării populaţiei pe zona de infracţiuni contra patrimoniului.

Totodată, scopul acestor activități îl constituie diseminarea mesajelor preventive către un număr cât mai mare de beneficiari, obiectivele vizate fiind informarea și conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie.

De asemenea, cu această ocazie, polițiștii au organizat și o întâlnire cu elevii Școlii Gimnaziale Ciochina, în cadrul căreia au fost dezbătute teme ce vizează educația antivictimală și antiinfracțională, în scopul conștientizării de către copii a importanței adoptării unui comportament preventiv.

Pe parcursul desfășurării activităților, cetățenilor le-au fost distribuite pliante cu mesaje preventive, precum și recomandări.

Siguranța cetățeanului este una dintre prioritățile poliției ialomițene.  Acționați preventiv, pentru siguranța dumneavoastră!!!

ACTIVITĂȚI PREVENTIVE DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTI

 Prevenirea delincvenței juvenile și victimizarea minorilor, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și siguranța cetățeanului, sunt unele dintre prioritățile polițiștilor ialomițeni.

 Astfel, ieri, 23 mai, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier, au desfășurat, la Liceul Tehnologic ”Alexandru Ioan Cuza”, precum și la Liceul Tehnologic Special ”Ionel Teodorescu”, din municipiul Slobozia, activități informativ-preventive ce au avut ca scop prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor.

 Totodată, scopul acestor activități îl constituie diseminarea mesajelor preventive către un număr cât mai mare de beneficiari, obiectivele vizate fiind informarea și conștientizarea tinerilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie, precum şi prezentarea  consecinţelor ce decurg din săvârșirea de infracţiuni.

 În discuțiile purtate cu elevii au fost prezentate aspecte legislative, cu privire la faptele penale ce pot fi comise de minori, pedepsele prevăzute de lege a fi aplicate de instanța de judecată, în cazul săvârșirii unor infracțiuni, precum și măsurile educative care pot fi dispuse în asemenea situații.

 De asemenea, elevilor le-au au fost prezentate aspecte referitoare la circulația pe drumurile publice, scopul fiind prevenirea evenimentelor rutiere în rândul acestora.

Activităţile de prevenire vor continua și perioada următoare.

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE INVESTIGARE A CRIMINALITĂȚII ECONOMICE

 Polițiștii de investigare a criminalității economice au organizat și desfășurat în cursul zilei de ieri, 23 mai a.c., activități pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală, contrabandă și comerț ilicit.

Astfel, polițiștii au efectuat o percheziție pe raza municipiului Fetești, la domiciliul unui bărbat de 45 de ani și al unei femei 64 de ani, bănuiți de contrabandă cu ţigări.

În urma percheziţiei domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 1.400 de țigarete, pentru care cei în cauză nu dețineau documente de proveniență.

În cauză cercetările sun continuate în cadrul unui dosar penal pentru sâvârșirea infracțiunii de colectare, deținerea, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, conform Legii nr. 86/ 2006 privind Codul Vamal. Bunurile identificate au fost ridicate în vederea confiscării.