comenzi la domiciliu cliseru.ro

IPJ Ialomița: Activități informativ-preventive pe raza județului Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/05/2021 | Lege si Ordine

La data de 26 mai, în cadrul Campaniei de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare în sectorul transporturilor feroviare SELFIE-UL PE TREN NU IA LIKE-URI, IA VIEȚI!, polițiștii din cadrul Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Poliției Transporturi Ialomița, au desfășurat activități informativ – preventive în zona Gării din municipiului Slobozia.

Scopul activităților a constat în informarea și conștientizarea populației, cu privire la riscurile determinate de nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor CFR, triaje și zonele adiacente (fenomenul de arc electric).

În acest sens au fost purtate discuții cu peste 60 de persoane, fiind distribuite materiale informativ-preventive cu recomandări destinate reducerii riscului de victimizare.

La data de 26 mai, polițiștii din cadrul Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 1 Slobozia, au desfășurat la Școala Gimnazială Bucu, activități de prevenire a infracțiunilor contra persoanei, cu accent pe prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor.

În cadrul sesiunilor de informare au fost prezentate aspecte legate de răspunderea penală și contravențională a minorilor, siguranța elevilor în mediul online, prevenirea traficului de persoane și a consumului de droguri. IPJ Ialomița