comenzi la domiciliu cliseru.ro

IPJ Ialomița: Acțiune de amploare, cu efective mărite, la Bărbulești

Peste 160 de efective ale poliției și jandarmeriei au descins în această dimineață în comuna Bărbulești, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea climatului de ordine publică şi siguranţă rutieră, precum și în vederea respectării măsurilor instituite în perioada stării de alertă. Zona a fost survolată de un elicopter al M.A.I.

 La data de 9 iulie a.c., 129 de polițiști din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, criminalistică, arme, explozivi şi substanţe periculoase, investigaţii criminale, cu sprijinul luptătorilor de acțiuni speciale, precum și peste 30 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița, au desfășurat o acțiune de amploare pe raza comunei Bărbulești, în vederea prevenirii infracționalității stradale, riscului rutier precum și respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

O aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne a survolat zona pe tot parcursul acțiunii.

Polițiștii din cadrul Serviciului Criminalistic au amprentat și fotografiat 187 de persoane depistate pe raza localității Bărbulești, fiind de asemenea legitimate 827 de persoane și controlate peste 400 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat 73 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care pe timpul desfășurării acțiunii au fost depistați la volan încălcând normele rutiere, în valoare de peste 17.895 de lei.

De asemenea a fost reținut 1 permis de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare pentru expirarea inspecției tehnice periodice.

Și polițiștii de investigare a criminalității economice au acționat în cadrul raziei pentru prevenirea si combaterea faptelor de evaziune fiscală.

Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, în valoare de 31.000 de lei.

Pentru neregulile constatate au fost confiscate produse în valoare de 1046 lei, respectiv 1 mc de lemne, 15 tone de nisip, precum și produse de panificație, legume și fructe, comercializate fără documente de proveniență.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare pe raza județului Ialomița, echipajele de polițiști acționând permanent în sistem integrat pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, prevenirea și limitarea răspândirii virusului COVID 19, dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA
Mai multe articole de la obiectiv.net: