comenzi la domiciliu cliseru.ro

IPJ Ialomița: Acțiune cu efective mărite la Țăndărei

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
16/08/2021 | Lege si Ordine

Forțe de ordine ale poliției și jandarmeriei au acționat, pe raza orașului Țăndărei, pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, reducerea riscului rutier, precum și prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid19. Un pistol deținut fără autorizație, confiscat.

Foto Actiunetandarei

În cursul zilei de 14 august a.c., în intervalele orare 09:00 – 12:00 și 21.00 – 01.00,  polițiști ialomițeni, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița au desfășurat o acțiune pe raza orașului Țăndărei, pentru prevenirea și combaterea violenței stradale, prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice, precum și de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii 55/2020.

Pe parcursul activităților desfășurate au fost legitimate peste 90 de persoane și controlate 55 de autovehicule, precum și 10 societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate în total 44 de  sancțiuni contravenționale în valoare de peste 10.500 de lei, atât pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cât și pentru încălcarea normelor rutiere, de conviețuire socială, precum și cele privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate în cadrul filtrelor rutiere, fiind reținute totodată 3 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

Polițiștii au depistat, în cadrul activităților, în flagrant, un tânăr în vârstă de 21 de ani, din orașul Țăndărei, care avea asupra sa un pistol, fără muniție, pentru care nu era autorizat.

Pistolul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, polițiștii întocmind dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.