comenzi la domiciliu cliseru.ro

Intervenții ale pompierilor ialomițeni la sfârșit de săptămână

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/08/2019 | Locale Ialomita

Accidente rutiere la Perieți, Malu și Platonești. Incendii de vegetatie la Slobozia, Fetești si Valea Ciorii

Deblocare de ușă în municipiul Slobozia. Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții trecute, în jurul orei 00.30, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei femei de 79 ani, cunoscută cu probleme cardiace, cu care nu se mai putea comunica. Pompierii de la Detașamentul Slobozia au intervenit cu mijloacele din dotare pentru deblocarea intrării în locuință și au găsit respectiva persoană fără suflare. La locul intervenției a fost solicitat un echipaj al Serviciului Județean Ialomița, care a declarat decesul.

Accident rutier soldat cu o victimă în localitatea Perieți. Evenimentul s-a produs în data de 10 august a.c., în jurul orei 11.45, când un tractor agricol s-a răsturnat în afara părții carosabile. La locul intervenției au acționat salvatorii de la Detașamentul de Pompieri Slobozia cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o descarcerare și o ambulanță SMURD. Șoferul utilajului, un bărbat cu vârsta de 49 ani, a suferit vătămări corporale, fără a fi încarcerat. Victimei i-a fost acordat primul ajutor medical de către paramedicii SMURD Slobozia, fiind transportată în stare stabilă la spitalul din Slobozia.

Incendiu de vegetație uscată în municipiul Slobozia, cartier Bora. Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în data de 10 august a.c., în jurul orei 11.30 pe un teren viran din municpiul Slobozia, cartier Bora. Pentru stingerea flăcărilor au acționat pompierii de la Detașamentul Slobozia cu o autospecială cu apă și spumă, fiind mistuită vegetația de pe aproximativ 10.000 mp. Incendiul a fost lichidat după aproximativ 2 ore.

Incendiu de vegetație uscată în municipiul Fetești. Un alt incendiu de vegetație uscată a izbucnit în data de 10 august a.c., în jurul orei 19.30, pe un  teren viran din municipiul Fetești, cartier Vlașca. Acesta a fost stins de pompierii de la Stația Fetești cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă. Cel mai probabil, incendiul s-a extins de la un foc deschis executat în zonă și lăsat nesupravegheat.  Au ars aproximativ 2000 mp vegetație uscată.

Accident rutier în localitatea Sfântu Gheorghe, sat Malu. Evenimentul s-a produs în data de 10 august a.c., în jurul orei 22.00, un pieton fiind acroșat de un autoturism. Victima, un bărbat de 51 de ani, a primit îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD Urziceni, fiind ulterior transportat  la spitalul din Urziceni.

Accident rutier soldat cu 3 victime pe DJ 212 în localitatea Platonești, sat Lăcusteni. Coliziunea s-a produs în data de 11 august, a.c., în jurul orei 07.50, între 2 autovehicule. Pentru salvarea victimelor au intervenit o descarcerare, o ambulanță SMURD și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. Nu au fost persoane încarcerate. Paramedicii și cadrele medicale au acordat primele îngrijiri victimelor, o persoană minoră de sex feminin în vârstă de 16 ani fiind preluată și transportată la spitalul din Țăndărei de echipajul SMURD și două persoane adulte fiind preluate de echipajele SAJ și transportate  la spitalul din Țăndărei.

Incendiu de vegetație uscată în localitatea Valea Ciorii, sat Murgeanca. Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în data de 11 august a.c., în jurul orei 17.30 pe un  teren viran al localității. Pentru stingerea lui au acționat pompierii de la Garda Țăndărei cu o autospecială de stins cu apă și spumă. Cel mai probabil, incendiul a fost cauzat de un foc deschis în spații deschise. A ars o suprafață de aproximativ 4000 mp vegetație uscată.

ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA