comenzi la domiciliu cliseru.ro

Instituția Avocatul Poporului va avea un centru zonal și la Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/03/2021 | Locale Ialomita

Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Slobozia, Dragoș Soare, cel care în următoarea perioadă va face demersurile necesare pentru ca sediul acestei instituții să fie chiar în Primăria Slobozia.

Potrivit acestuia, Instituția Avocatul Poporului își va desfășura activitatea la parterul primăriei, în spațiul unde în prezent funcționează birourile de la taxe și impozite, relații cu publicul și caseria, acestea urmând să fie relocate, tot la parter, în stânga clădirii, la intrarea principală în instituție, dar și în locul Casei Căsătoriilor.

Dragos Soare Primar Slobozia„Am bătut palma, urmează să facem adresă oficială, ca Avocatul Poporului, această instituție zonală, extrem de importantă în deschiderea față de comunitate și transparentizare să fie în primărie. Și am discutat ca cei de la taxe și impozite, relații cu publicul și caserie, de la parter, să se mute în holul primăriei, vom desființa Casa Căsătoriilor, acea sală care stă în 99% din timp goală, vom extinde și cu următorul birou și vom face un centru de consultanță, urbanismul va avea un om permanent acolo, taxe și impozite și toate aceste servicii publice vor avea acolo un om, plus acest serviciu de casierie. Pe unde intră primarul, pe acolo vor fi și aceste servicii. Nu intră primarul ca pe covorul roșu și restul stau înghesuiți, pentru că dacă ne uităm ca spații sunt total diferite.  Cele două birouri și holul le vom da cu titlu gratuit acestei instituții, Avocatul Poporului, iar noi ne vom muta în holul principal, pe care îl vom amenaja. Am așteptat pentru că nu avem buget, dar îl vom amenaja corespunzător pe standarde, cu camere video, cu microfoane, pentru că noi trebuie să știm ce vorbește angajatul cu cetățeanul. Îl vom amenaja astfel încât omul să se simtă confortabil când vine la Primăria Slobozia, să simtă că se lucrează pentru el”, a declarat primarul Dragoș Soare, în cadrul unei conferințe de presă.

Aceste lucrări de amenajare vor fi demarate undeva pe la sfârșitul lunii mai.

Reamintim că prin luna martie a anului 2012, între Instituția Prefectului și Avocatul Poporului era semnat un protocol de colaborare, pe o perioadă de cinci ani. Pe atunci era prefect Mădălin Teculescu. Însă, relația dintre cetățean și Avocatul Poporului, prin intermediul acelui protocol, a funcționat doar câteva luni și doar în câteva cazuri s-a apelat la această instituție.

De data aceasta se speră ca, având sediul aici, oamenii să aibă curaj să apeleze la avocatul poporului în cazul în care se consideră nedreptățiți de autorități.

Instituţia Avocatul Poporului este autoritate publică autonomă şi independentă faţă de orice altă autoritate publică şi are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice.

Instituţia Avocatul Poporului îşi exercită atribuţiile din oficiu și la cererea persoanelor fizice – fără deosebire de cetăţenie, vârstă, sex, apartenenţă politică sau convingeri religioase, societăţilor comerciale, asociaţiilor, altor persoane juridice.