livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

Inspectoratul de Poliție Ialomița: Atenţie la persoanele care vă oferă un loc de muncă!

Poliţiştii ialomiţeni vă atrag atenţia să nu vă lăsaţi înşelaţi de persoanele care vă contactează şi vă promit că vă ajută să obţineţi un loc de muncă în străinătate în schimbul unor sume de bani.

Un bărbat din comuna Gheorghe Doja este bănuit că a înşelat 2 consăteni cărora le-a solicitat sume de bani pentru a le angaja în străinătate.

Cele două victime au oferit persoanei bănuite 340 de lei în urmă cu aproximativ 2 luni, au semnat contracte de muncă, însă până la acest moment cel în cauză nu și-a îndeplinit obligațiile asumate.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a persoanei bănuite.

Pentru a nu deveni victima a unei astfel de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă:

  • când primiţi o ofertă de muncă în ţară sau în străinătate, încercaţi să aflaţi cât mai multe detalii despre seriozitatea firmei sau a persoanei respective;

  • nu daţi curs anunţurilor din ziare, internet sau alte forme de publicitate, până nu verificaţi seriozitatea lor;

  • intermedierile de locuri de munca în străinătate sunt făcute numai de către firmele acreditate de Inspectoratele Teritoriale de Muncă;

  • solicitaţi certificatul de acreditare al firmei, in caz de dubiu sesizaţi imediat Politia;

  • sesizaţi Politia când aveţi date despre persoane autori sau victime ale unor astfel de infracţiuni.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA