Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa este implicat activ în programul naţional „ŞCOALA ALTFEL”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Copiii din mai multe şcoli ialomiţene parcurg  „Şcoala altfel” cu poliţiştii

masina politie
În săptămâna 07 – 11 aprilie a.c., poliţiştii ialomiţeni desfăşoară activităţi de educaţie anti-infracţională şi anti-victimală dedicate copiilor din mediul preşcolar şi şcolar. Pe parcursul celor cinci zile ale campaniei, ofiţerii de prevenire, de ordine publică şi poliţie rutieră vor desfăşura în şcoli acţiuni structurate pe diverse domenii de prevenire, precum: comportamentele antisociale, accidente rutiere, trafic de fiinţe umane, siguranţa tinerilor pe internet, violenţa în mediul şcolar, răspunderea penală a minorilor.

Poliţiştii vorbesc elevilor despre aspecte legate de pragul delincvenţial, cauzele, factorii favorizanţi în geneza delincvenţei juvenile, consecinţele legale şi sociale în cazul comiterii de infracţiuni de către persoane minore (răspunderea penală a acestora, efectele comiterii de infracţiuni în plan social).

În cursul întâlnirilor, elevii vor viziona filme educative, vor fi provocaţi la concursuri preventive a violenţei în şcoală, educaţie rutieră şi le vor fi înmânate pliante ce conţin mesaje preventive.

Copiii vor afla cum trebuie să se protejeze de persoanele străine, să nu intre în discuţie, să nu primească dulciuri sau să plece la plimbare cu acestea, dar şi cum să se comporte ca pietoni.

 Reamintim că Programul „Şcoala altfel” a fost lansat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, va cuprinde acelaşi număr de ore ca o săptămână normală de cursuri şi va fi dedicată activităţilor extraşcolare şi extracuriculare.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️