comenzi la domiciliu cliseru.ro

Înmormântare la Bărbulești supravegheată de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Ialomița şi jandarmi ialomițeni

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Ialomița, au fost desfăşurate acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale precum şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate, peste 70 de polițiști, jandarmi precum și polițiștii locali au efectuat verificări la 17 societăți comerciale sau persoane fizice autorizate.

O altă prioritate a forțelor de ordine și siguranță publică a fost reprezentată de verificarea mijloacelor de transport, pe parcursul zilei de ieri fiind controlate 7 mijloace de transport public în comun.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform prevederilor Legii nr. 55/202, au fost aplicate 72 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.500 de lei.

Acțiunile pe raza județului Ialomița, sunt desfășurate permanent pentru verificarea și sancționarea celor care nu respectă normele legale în vigoare impuse în contextul actual.

Reamintim tuturor cetățenilor că este necesar să manifeste un comportament responsabil!

Exemple:

 În ziua de 8 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Jilavele au constatat faptul că pe raza localităţii Bărbulești era în desfăşurare o înmormântare la care  participau, şi urmau să ia parte, un număr mare de persoane.

 Având în vedere natura evenimentului, la faţa locului au acţionat poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Ialomița şi jandarmi ialomițeni, fiind limitat numărul de participanţi doar la aparţinători.

 În urma celor constatate, poliţiştii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.500 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, dintre care o sancţiune a fost aplicată organizatorului, iar alte 9 sancţiuni au fost aplicate participanţilor, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală (nerespectarea distanţării, purtarea necorespunzătoare sau nepurtarea măştii

IPJ Ialomița

Mai multe articole de la obiectiv.net: