comenzi la domiciliu cliseru.ro

Îngrijirea părului în timpul sezonului rece. 3 sfaturi esențiale pentru podoaba ta capilară

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/12/2020 | Magazin

Odată cu venirea iernii și cu scăderea temperaturilor până la valori de sub 0°C, este necesar va îndreptați atenția către metodele prin care vă puteți proteja corpul de frig. Chiar dacă cea mai mare parte a trupului este protejată cu ajutorul hainelor și al încălțărilor groase, rămân părți expuse, mai ales în zona capului.

Par Sanatos Iarna

În perioada sezonului rece, părul are nevoie de un tratament special pentru a evita deshidratarea și pentru a combate mult mai ușor expunerea la temperaturi scăzute, mai ales în cazul în care aceasta este directă. Pentru acest lucru, este necesară folosirea câtorva produse speciale de protecție, dar țineți cont și de câteva sfaturi care vă ajută să vă mențineți părul într-o stare bună, astfel încât acesta să se păstreze voluminos și sănătos.

Iată ce trebuie să faceți pentru a va îngriji părul în timpul iernii

Expunerea îndelungată la frig a părului duce la degradarea acestuia. Acest lucru se poate manifesta printr-un păr aspru și vârfuri despicate, aspect care nu prea trece neobservat. De aceea, este important să vă îngrijiți părul corespunzător, indiferent dacă aveți sau nu obiceiul de a ține capul acoperit în timpul iernii.

Asigurați hidratarea părului

Motivul principal pentru care temperaturile scăzute sunt dăunătoare părului îl reprezintă deshidratarea. Aerul uscat și rece din perioada iernii poate usca și chiar îngheța aproape orice suprafață cu care intră în contact direct. Din acest motiv, părul poate suferi, mai ales dacă nu obișnuiți să purtați pe cap căciuli în timpul iernii.

Pentru o hidratare corespunzătoare și o îngrijire completă, puteți folosi tratamente naturale pentru păr pe bază de miere sau avocado, cum ar fi balsam sau masca de par. De asemenea, este important să apelați la astfel de tratamente în mod regulat, în funcție de tipul de păr și de frecvența cu care vă expuneți la frig.

Sfaturi Intretinere Par

Îngrijiți scalpul

Problemele cu degradarea părului pot să apară și din cauza faptului că scalpul nu este întreținut corespunzător. Un scalp netratat poate deveni uscat sau slab, iar acest lucru se poate manifesta fie prin căderea părului, fie prin apariția mătreții.

Pentru a evita astfel de situații, asigurați și hidratarea scalpului, nu doar a părului. De asemenea, puteți apela și la un masaj pentru scalp atunci când este nevoie. Puteți masa scalpul chiar și atunci când vă spălați pe cap și veți observa că are un efect relaxant pentru tot corpul.

Protejați capul

Cel mai simplu lucru pe care îl puteți face pentru îngrijirea părului este să-l protejați de frig. Prin urmare, este important să purtați ceva pe cap, mai ales atunci când temperaturile scad sub 0°C, deoarece expunerea directă la astfel de valori este dăunătoare. Este suficient să purtați chiar și un batic, atât timp cât părul nu intră în contact direct cu vântul sau aerul rece.

 Pe timpul iernii, părul are nevoie de un tratament special, deoarece poate fi sensibil la temperaturi scăzute. Evitați problemele tipice sezonului rece prin câteva obiceiuri care vă ajută să vă mențineți părul sănătos.

sursă foto: envato.com