comenzi la domiciliu cliseru.ro

Incendiu de vegetație uscată în zona lacului Iezer spre Bucu

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/04/2020 | Lege si Ordine

Incendiu de vegetație uscată, gunoi și stuf, pe marginea unui canal de irigații, în desfășurare la această oră (23.00), în zona lacului Iezer, spre Bucu

Focul este întețit de vântul puternic. Pompierii intervin cu trei ASAS.

Flăcările au fost observate de cetățeni din mai multe localități, Slobozia, Saveni, Mărculești, Gimbășani, Gheorghe Lazăr, Amara,…:

Fotografiile aparțin cititorilor.

UPDATE:

Incendiul de vegetație uscată, stuf și gunoi menajer produs în cursul nopții de 14-15 aprilie a.c., în apropierea comunei Bucu, s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 10 ha. Pompierii de la Detașamentul Slobozia au lucrat cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autocisternă mai bine de 3 ore pentru localizarea și lichidarea acestuia. Arderea a fost intensificată de vântul puternic, care a facilitat propagarea incendiului.
Cel mai probabil, incendiul a fost inițiat prin folosirea focului deschis în spații deschise.

În ultima perioadă, pompierii ialomițeni au intervenit pentru lichidarea unui număr considerabil de incendii de vegetație uscată, fenomen amplificat de secetă și uneori de suflul vântului.

❗Atenționăm asupra faptului că nu recomandăm măsura igienizării terenurilor de vegetația uscată prin ardere, cu atât mai mult în această perioadă, sau fără respectarea tuturor regulilor necesare pentru menținerea acestora sub control.
Reamintim:
🔴 nu se utilizează focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;
🔴 nu se utilizează focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc)
🔴 arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se face doar în locuri special amenajate;
🔴 arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor se efectuează numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă.
🔴 se asigură supravegherea permanentă a arderii şi se stinge jarul în întregime după încetarea acesteia