comenzi la domiciliu cliseru.ro

Incendii la Amara, Ograda, Căzănești și Perieți

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/09/2020 | Lege si Ordine

Incendiu la o șiră de baloți din paie în incinta unei societăți agricole din comuna Ograda

În cursul zilei de duminica, 13 septembrie a.c, în jurul orei 23.30, dispeceratul inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu produs la o șiră de baloți în incinta unei societăți agricole din comuna Ograda. La locul solicitării s-au deplasat de urgență patru echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta generalizat la șira de baloți. Incendiul a fost localizat operativ de forțele de intervenție, se lucrează și la această oră pentru lichidarea ultimelor focare. Nu au existat victime. Flăcările au cuprins o cantitate de aproximativ 700 de baloți rotunzi din paie.

Un incendiu violent a cuprins în cursul zilei de duminică, 13 septembrie a.c., în jurul orei 15.20, o locuință din orașul Amara.

Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii de la Detașamentul de Pompieri Slobozia, care au acționat cu 3 autospeciale cu apă și spumă și un echipaj al SAJ Ialomița, venit în sprijin. Intervenția s-a efectuat în colaborare cu serviciul voluntar pentru situații de urgență al orașului. Incendiul s-a produs în primă fază, la un foișor din lemn, amplasat într-o curte a unui cetățean din localitatea Amara și s-a extins și la o locuință învecinată. În momentul sosirii echipajelor la locul evenimentului, interiorul locuinței, tip parter+mansardă, ardea cu violență. Pompierii au lucrat mai bine de 4 ore pentru lichidarea incendiului, care a înghițit interiorul casei (mobilier, electronicele și electrocasnicele, elementele din starea de fixație, îmbrăcămintea) pe o suprafață de cca. 100 mp. Focul a mai distrus o anexă, un adăpost de animale și din nefericire două porcine și 50 de păsări nu au mai putut fi salvate. Echipajul Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița a acordat primul ajutor medical unei femei, care a suferit un atac de panică, ulterior aceasta e refuzat transportul la spital. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un aparat de gătit lăsat nesupravegheat sau supraîncălzit.

 Incendiu la o casă în orașul Căzănești.

În cursul zilei de sâmbătă, 12 septembrie a.c., în jurul orei 14.45, dispeceratul inspectoratului a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu produs la o casă în orașul Căzănești. La fața locului, s-au deplasat de urgență  două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă  și o cisternă. Intervenția s-a efectuat în colaborare cu serviciul voluntar pentru situații de urgență al orașului. În momentul sosirii echipajelor la locul evenimentului, incendiul se manifesta la una din camerele locuinței. Au ars mobilierul din cameră, două geamuri din termopan și din cauza fumului au fost deteriorați pereții camerei. Focul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată al unui aparat electric, care a produs un scurtcircuit electric.

Incendiu la un depozit de furaje al unui cetățean din comuna Perieți, satul Misleanu.

Rezerva de furaje s-a aprins în cursul zilei de sâmbătă, 12 septembrie a.c.. Pompierii de la Detașamentul Slobozia au fost alertați la ora 13.40 și au intervenit pentru stingerea incendiului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Intervenția s-a efectuat în colaborare cu serviciul voluntar pentru situații de urgență al comunei, flăcările fiind stinse 60 de minute mai târziu. Au ars aproximativ 300 baloți de lucernă, 150 baloți ciocani de porumb, 200 baloți de paie. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit în urma fenomenului de căldură(radiație) solară reflectată.

În ultimele 48 de ore, echipajele SMURD au intervenit pentru acordarea primului-ajutor medical calificat unui număr de 25 cazuri de natură medicală.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.