comenzi la domiciliu cliseru.ro

În Țăndărei va fi amenajat un Centru de zi pentru persoane vârstnice

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/11/2013 | Locale Ialomita
Actualizat: 12 decembrie 2015

Cristian Roman primaria tandareiO fostă centrală termică va fi transformată, în perioada următoare, într-un centru de zi pentru persoanele vârstnice. Pentru că orașul Țăndărei nu dispune de un obiectiv destinat petrecerii timpului liber de către bătrâni, administrația locală a hotărât transformarea centralei termice nr. 1 într-un centru de zi.

„Creșterea numărului populației în vârstă, fapt demonstrat prin studii de specialitate, duce la necesitatea înființării unui centru pentru persoanele vârstnice. Realizarea acestui obiectiv va permite crearea condițiilor maximal favorabile referitoare la odihnă, distracție și prestarea diferitelor servicii sociale pentru bătrâni. Ținând cont de starea economică precară a persoanelor de vârsta a treia, prin obiectivul propus vor beneficia de condiții optime de găzduire, supraveghere, terapie ocupațională, asistență medicală (consultații). Acest centru va oferi servicii individualizate, prin intermediul serviciilor comunitare de tip centru de zi, în concordanță cu nevoile specifice și reale ale fiecărui bătrân”, se precizează în raportul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici la acest obiectiv, întocmit de Costică Ionescu, șeful Biroului Achiziții din cadrul Primăriei.

Centrul va avea cabinet medical, bibliotecă, sală pentru activități de socializare și petrecere a timpului liber, iar la etaj va fi amenajat cabinetul administratorului.

Persoanele vârstnice vor fi găzduite pe timpul zilei, circa 6 – 8 ore, în această perioadă urmând să fie desfășurate diverse activități de stimulare a creativității, imaginației, dezvoltare personală etc.
Conform indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, aprobați în ședința de Consiliu local desfășurată la finalul lunii octombrie, valoarea investiției de amenajare a centrului de zi se ridică la suma de 217.839 lei.