În judeţul Ialomiţa vor fi închise toate DRUMURILE NAŢIONALE (13 februarie, ora 12.00)

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa informează că astăzi, 13 februarie a.c., începând cu ora 12.00, odată cu declanşarea codului portocaliu de zăpadă şi viscol, în judeţul Ialomiţa vor fi închise toate DRUMURILE NAŢIONALE.

În aceste condiţii, polițiștii recomandă insistent conducătorilor auto să nu pornească la drum.

Astăzi se circulă extrem de greu în interiorul localităţilor din cauza ninsorilor abundente. Aşadar, le recomandă posesorilor de autoturisme să evite folosirea acestora până la deszăpezirea arterelor principale de către autorităţile abilitate.

Totodată, le recomandă pietonilor să se angajeze în traversare prin locurile marcate şi semnalizate doar după ce şoferii au oprit pentru a le acorda prioritate. Spaţiul de frânare creşte semnificativ pe carosabil alunecos.

Poliția îi atenţionează pe conducătorii auto că nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contravenţie şi se sancţionează cu reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile şi cu amendă de la 6 la 8 puncte (de la 420 la 560 de lei).