comenzi la domiciliu cliseru.ro

În atenția agramaților! Examen pentru viitorii parlamentari, la limba română, istoria și geografia României

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/02/2014 | Locale Ialomita

Așa sună rugămintea unui consilier județean, adresată parlamentarilor ialomițeni, în special lui Mihăiță Găină, prezent în plenul ședinței de Consiliu Județean.

Consilierul județean Zenica Urloiu a avut marți, 28 ianuarie, în timpul ședinței Consiliului Județean, profitând de prezența deputatului Mihăiță Găină, o intervenție care a lăsat pe toți cu gura căscată.

Iritată de faptul că vede „la pupitru tot felul de agramați”, consilierul a propus ca unul dintre parlamentarii de Ialomița să inițieze o propunere legislativă prin care candidații la parlament să dea un examen la trei materii principale, limba română, istorie și geografie.

Zenica Urloiu„Dumneavoastră sau unul dintre parlamentarii din Ialomița, dacă puteți, să aveți o inițiativă legislativă referitor la un examen pe care ar trebui să-l dea toți candidații la Parlament, în ceea ce privește limba română, istoria și geografia României. Pentru că vedem la pupitru tot felul de agramați”, afirma consilierul Zenica Urloiu.

La finalul ședinței, Mihăiță Găină i-a răspuns, vrând-nevrând, doamnei, deși, susținea dumnealui, ar fi vrut să vorbească despre altceva…

„Dacă nu este o întrebare retorică așa… ca să ne facă să mai râdem acum la început de an, de activitate…. S-a discutat de multe ori chestiunea aceasta, în special în presă, în media. Să știți că eu consider că nu este de cea mai mare importanță chestiunea asta. Sunt oameni care vorbesc foarte bine, foarte mult, și sunt oameni care mai fac și greșeli gramaticale, iar dumneavoastră știți foarte bine, pentru că aveți exemple și la dumneavoastră în partid. Important este ca oamenii mai bine să-și facă treaba acolo unde sunt, să facă mai mult decât vorbesc. Eu îi voi propune domnului președinte (n.r. al Consiliului Județean) să nu se gândească doar la matematică, să se gândească și la gramatică și la limba română când face propuneri pentru candidații la Parlament, însă, la nivel de legislativ, nu cred că este nevoie să modificăm legea alegerilor parlamentare pentru a ajunge acolo nu știu ce oameni buni cunoscători ai limbii române sau ai gramaticii. Este de bun simț să fie cineva care să nu ne facă de râs la nivel local, național sau internațional. Este bine ca la nivelul fiecărui partid să se gândească bine înainte de a face propunerile pentru candidați. Noi la PSD, dumneavoastră la PDL, și așa mai departe”, spunea Mihăiță Găină.

După un așa discurs, doamna Zenica a ținut să precizeze că dumneaei nu a făcut referire la parlamentarii ialomițeni, care în opinia acesteia ne reprezintă cu cinste, din fericire, ci se referea la „parlamentarul auto, la fragrant, la alți parlamentari”. Off, doamna Zenica, de ce nu ați spus așa de la început? L-ați provocat să aducă în discuție matematicienii…