15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Lege si Ordine > „Ieri am învățat să ne ferim de pericolele lumii virtuale” https://wp.me/p49Kdo-aGg
livrari la domiciliulivrari la domiciliu
DE MAINE AVEM: ORGANE CONGELATE DE MIEL CU PRAPUR INCLUS

„Ieri am învățat să ne ferim de pericolele lumii virtuale”

În cea de-a doua zi a „Săptămânii Prevenirii Criminalității”, polițiștii ialomițeni au continuat activitățile preventive, tema specifică de marți, 03 octombrie a.c., fiind prevenirea victimizării minorilor, cu accent pe domeniul prevenirii criminalității informatice.

Recomandările valoroase și discuţiile deschise cu poliţiştii au făcut parte din activităţile propuse de poliţişti pentru tineri în şcolile şi liceele din județ, atât în oraşe, cât şi în mediul rural.

Siguranța pe Internet a fost tema principală abordată ieri, în care elevii au învăţat despre reguli de autoprotecție în mediul virtual, drepturile de autor, traficul de persoane și pornografia infantilă.

Tinerii, la rândul lor, şi-au prezentat propriile viziuni cu privire la violenţă, formele de manifestare a acesteia şi modalităţi de abordare a luptei împotriva violenţei.

Tinerii și-au însușit aspecte referitoare la prevenirea victimizării, în cadrul dezbaterilor despre identificarea situaţiilor de risc în care se pot afla şi luarea măsurilor de prevenire adecvate, pentru a evita unele situaţii de victimizare, prin conduita preventivă.

Totodată, luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale le-au oferit copiilor demonstrații de încătușare și de control corporal al suspectului, precum și tehnici de autoapărare, la sala de scrimă a Stadionului Municipal Slobozia.

Polițiștii le-au oferit copiilor flyere cu informații și recomandări privind pericolele din mediul online.

Săptămâna Prevenirii Criminalităţii continuă în zilele următoare, cu teme diferite în fiecare zi.

Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!