comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: USR-PLUS și-a anunțat candidații la alegerile parlamentare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/10/2020 | Politica

USR-PLUS Ialomița și-a prezentat miercuri, 21 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, candidații Alianței pentru Camera Deputaților și Senat.

Usr Plus Ialomita

Alexandru Horhocea
Alexandru Horhocea

„Am avut parte de un proces de alegeri interne și desemnări, în urma unui regulament agreat de ambele partide din cadrul Alianței. Suntem un partid democratic, mult blamat de alte partide, neînțelegând modul în care noi ne facem desemnările. Nu avem oameni numiți de la Centru, teleportați în Ialomița, sau oameni care au apărut de nicăieri. Suntem oameni care am muncit, care credem în acest proiect și ne-am alăturat tocmai pentru a da un nou impuls la tot ceea ce înseamnă viața politică pentru România și pentru cetățeni.  Echipa USR PLUS își propune, prin reprezentanții săi, să creeze premisele legislative în parlament pentru un mediu rural prietenos și atractiv investitorilor și tinerilor întreprinzători în vederea stimulării unui agriculturi durabile și, de asemenea, o școală modernă adaptată nevoilor, dar și timpurilor noastre”, a precizat Alexandru Horhocea.

Astfel, pentru Senat, candidații în ordinea poziționării pe liste sunt:

  1. Alexandru Horhocea,
  2. Coca Buga
  3. Nicoleta Nițu

iar pentru Camera Deputaților:

  1. Mihai Tănăsescu,
  2. Mihaela Stan,
  3. Rădoiu Nicoleta,
  4. Ionuț Vârșaru
  5. Ștefaniea Berbecel.

Alexandru Horhocea susține că la aceste alegeri USR PLUS va putea să-și transmită mesajele naționale mult mai bine în teritoriu, în comparație cu alegerile locale, considerând că pas cu pas partidul, cel puțin în Ialomița, va crește pe niște baze solide.

La conferința de presă au fost prezenți candidații Alexandru Horhocea, Mihaela Stan, Mihaela Rădoiu, Buga Coca și Ionuț Vârșaru.

Profesorul Mihaela Rădoiu susținea că își dorește o școală mai prietenoasă și un mediu rural normal, adaptat standardelor din Uniunea Europeană.

Buga Coca este inginer diplomat în dezvoltare rurală, iar în prezent administrează o fermă de familie.

A decis să candideze pentru a îmbunătăți condițiile de trai în mediul rural, pentru a atrage tinerii către aceste zone în vederea întineririi satelor românești și de a-i sprijini în obținerea de proiecte europene cu fonduri nerambursabile.

Mihaela Stan este cadru universitar în Anglia de peste 10 ani, iar de 7 ani se află în Ialomița. Susține că are proiecte pe zona de educație, pe dezvoltare rurală, și simte că aici are o misiune. Chiar dacă în ultima perioadă a creat în mediul online o oarecare controversă cu privire la candidatura sa, aceasta a subliniat faptul că are explicații plauzibile cu privire la aceste ieșiri publice, însă acum face parte dintr-o echipă, unde începe să se regăsească și cu care speră să câștige.

Ionuț Vârșaru are 26 de ani, este agent de vânzări și a activat o perioadă și în zona bancară. Obiectivele sale sunt tot pe zona de educație, dar în special axate pe rezolvarea problemelor din școlile românești cu privire la grupurile sanitare.

Modul în care au fost desemnați candidații USR PLUS a creat în ultima perioadă o oarecare tensiune între reprezentanții celor două partide. Însă, în final, această formulă a fost agreată și se va merge la alegerile din 6 decembrie cu gândul la victorie.