comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Șoferi sancționați pentru nerespectarea ORDONAȚELOR MILITARE

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/04/2020 | Lege si Ordine

Șoferi cercetați penal pentru infracțiuni la regimul rutier și sancționați pentru nerespectarea ORDONAȚELOR MILITARE

La data de 02 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de bărbat de 48 de ani din orașul Amara.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

De asemenea, polițiștii l-au testat cu aparatul Drager în vederea determinării alcoolemiei, rezultatul indicând o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto a fost condus la  Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Slobozia, unde a refuzat prelevarea de probe de sânge.

Atât șoferul, cât și un alt bărbat de 36 de ani, pasager al autoturismului, au fost sancționați contravențional, întrucât au părăsit domiciliile cu încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020.

În cauza s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, „refuzul prelevării de mostre biologice de sânge” și „încredințarea unei persoane care nu deține permis de conducere, a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului”

***

La data de 02 aprilie a.c., în jurul orei 00:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție numărul 5 Jilavele au depistat în trafic un tânăr de 21 ani, din comuna Bărbulești, conducând un autoturism pe raza localității de domiciliu, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști în vederea determinării alcoolemiei, rezultatul indicând o valoare negativă.

De asemenea, s-a constatat că tânărul nu a respectat Ordonanța Militară nr. 2/2020, privind răspândirea COVID-19, și anume circulația în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00-06:00, fiind sancționat cu amendă în valoare de 5000 lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „furt în scop de folosință”.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA