Ialomița: Situație drumuri ora 10.00. Tronsoane de drum închise temporar circulației

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

La această oră (10.00), din cauza viscolului și a zăpezii abundente, polițiștii au închis temporar circulaţia pe următoarele tronsoane de drum:

  • DJ 302 – între localitățile Movilița și Dridu;
  • DJ 101U – între localitățile Fierbinți-Târg și Maia.

Aceste măsuri au fost luate luate astfel încât să se prevină imobilizarea autovehiculelor, în mod special a celor de transport mărfuri şi persoane, pe tronsoanele aflate în afara localităţilor.

Facem precizarea că între localitățile Fierbinți-Târg și Maia mai sunt 2 autoturisme înzăpezite din cauza viscolului.

Având în vedere avertizarea A.N.M., le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar.

 În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe şoferi să-şi echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.). De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.

În situaţia în care şoferii constată că stratul de zăpadă îngreunează din ce în ce mai mult circulaţia, este indicat ca aceştia să-şi continue drumul până în cea mai apropiată localitate, unde pot găsi adăpost, iar autovehiculul poate fi supravegheat.

 În cazul în care se va impune restricţionarea traficul rutier pe anumite segmente de drum din cauza zăpezii, îi sfătuim pe şoferi să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

Reamintim, de asemenea, obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Rugăm cetăţenii ca înainte de a pleca la drum pe o distanţă mai mare, care depăşeşte limitele administrative ale judeţului, să se informeze prin Centrul INFOTRAFIC asupra stării de viabilitate a părţii carosabile pentru itinerariul pe care urmează să îl parcurgă.

De asemenea să verifice starea de funcţionare a tuturor sistemelor şi mecanismelor de funcţionare ale autoturismului, în aşa fel încât să nu apară defecţiuni pe timpul deplasării.