comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Situația drumurilor, 30 ianuarie, ora 13:30

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
30/01/2014 | Infotrafic

La ora 13:30, au fost deschise circulaţiei rutiere următoarele drumuri naţionale:

  • DN 2 între limita cu judeţul Ilfov şi limita cu judeţul Buzău;
  • DN 2A între limita cu judeţul Constanţa şi DN 2;
  • DN 21 între limita cu judeţul Brăila şi limita cu judeţul Călăraşi.

Pe DN 2A şi DN21 este permisă circulaţia autovehiculelor ce nu  depăşesc 7,5 tone.

La această oră mai sunt izolate 18 localităţi.

tiruri

Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din 7 localităţi au solicitat sprijin pentru degajarea zăpezii din curţile persoanelor vârstnice. Au fost mobilizate 113 efective ale armatei, jandarmilor şi pompierilor care acţionează la acest moment pentru deszăpezire.

Reprezentanţii Secţiilor Drumuri Naţionale Ialomiţa şi Secţia de Drumuri Judeţene acţionează pentru deblocarea tuturor arterelor de circulaţie.

Toate localităţile din judeţ sunt alimentate cu energie electrică.

La această oră, pe raza judeţului sunt instituite cinci filtre ale poliţiei rutiere, care asigură fluenţa traficului rutier pe arterele deschise circulaţiei.

Tronsoanele de cale ferată Regionala Bucureşti – Tronson C.F. Urziceni – Ploieşti şi Bucureşti – Urziceni – Slobozia sunt temporar blocate.

Le recomandăm conducătorilor auto ca înainte de a porni la drum să pregătească autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze, accesând pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, www.cnadnr.ro.

 

Pentru circulaţia în condiţii de siguranţă conducătorii auto trebuie să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere (vizibilitate redusă, carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă polei sau umed). Totodată, este necesar să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculul dinainte, pentru a putea opri fără probleme la nevoie.

 

Îi atenţionăm pe conducătorii auto că nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contravenţie şi se sancţionează cu reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile şi cu amendă de la 6 la 8 puncte (de la 420 la 560 de lei).