comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Șase accidente rutiere în weekend

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
01/07/2013 | Infotrafic

În cursul zilei de vineri, 28 iunie, pe raza judeţului Ialomiţa s-au produs patru accidente rutiere soldate cu vătămarea corporală a şase persoane.

Primul accident s-a produs în jurul orei 08.30. Din verificările efectuate a rezultat că în timp ce un bărbat de 44 de ani, din comuna Roşiori, se deplasa pe D.N. 2A, pe raza localităţii Balaciu, a încălcat marcajul longitudinal simplu continuu, pentru efectuarea manevrei de depăşire a unei autoutilitare. În acelaşi timp, conducătorul celui de-al doilea vehicul, un bărbat de 53 de ani, din comuna Drăgoeşti, a efectuat manevra către stânga, prin aceeaşi metodă, cele două autovehicule intrând în coliziune.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a unei femei de 40 de ani, pasageră a primului autoturism.

Un alt accident rutier s-a produs în jurul orei 16.30, pe D.J. 213, în apropiere de localitatea Luciu.

Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că, în timp ce un bărbat de 60 de ani, de naţionalitate ucraineană, conducea un autoturism din direcţia Brăila către Constanţa, a pierdut controlul volanului, autoturismul răsturnându-se în şanţul din partea dreaptă a sensului său de mers.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a două femei de 60, respectiv 62 de ani, de aceeaşi naţionalitate, pasagere ale autoturismului în cauză.

Tot în cursul zilei de vineri, în timp ce un tânăr de 21 de ani, din municipiul Feteşti, conducea un autoturism pe raza localităţii, a acroşat o femeie de 67 de ani, care se angajase în traversarea străzii printr-un loc nepermis şi fără să se asigure.  În urma producerii accidentului, a rezultat vătămarea corporală a pietonului.

Ultimul eveniment rutier înregistrat în cursul zilei de vineri s-a produs în jurul orei 22.00 pe D.J. 203, între localităţile Gîrbovi şi Manasia.

Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în timp ce un tânăr de 24 de ani, din municipiul Slobozia, conducea o autoutilitară, pe fondul neatenţiei în conducere, a acroşat un stâlp din beton, situat în zona unui rambleu de cale ferată.

În urma coliziunii a rezultat vătămarea corporală a doi tineri de 23, respectiv 25 de ani, din judeţele Vaslui şi Brăila, pasageri ai autoutilitarei.

Neatenţia în conducere a fost şi cauza altor două evenimente rutiere, ce s-au produs sâmbătă, 29 iunie, pe arterele judeţului.

Primul dintre acestea s-a produs în jurul orei 11.00, la intrare în localitatea Frăţileşti.

Din verificări, s-a stabilit faptul că, în timp ce un bărbat de 45 de ani, din localitate, conducea un autoturism, într-o curbă către stânga, a pătruns pe contrasens, moment în care de pe un drum lateral, a pătruns pe drumul principal un alt autoturism, condus de un bărbat din comuna Săveni.

În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a unui minor de 11 ani, pasager al celui de-al doilea autoturism.

Cel de-al doilea accident rutier produs în cursul zilei de sâmbătă, s-a soldat cu vătămarea corporală a unui tânăr de 19 ani, din comuna Făcăeni.

În timp ce acesta se deplasa cu un atelaj hipo pe raza localităţii, a fost acroşat cu bara de protecţie faţă a unui autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, care, la efectuarea manevrei de întoarcere, nu s-a asigurat corespunzător. În urma impactului, tânărul s-a dezechilibrat şi a căzut.

În urma testării alcoolscop a tânărului de 19 ani, rezultatul indicat a fost de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Victimele au fost transportate la unităţi medicale, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

În toate cazurile menţionate au fost întocmite dosare penale, iar cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-au produs evenimentele rutiere. 

 Infracţiuni la regimul rutier

Sâmbătă, 29 iunie a.c., în jurul orei 03.30, poliţiştii au depistat pe raza municipiului Feteşti, un tânăr de 24 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării alcoolscop, rezultatul indicat a fost de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Efectuându-se verificări, s-a stabilit că tânărul în cauză nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Conducând în stare de ebrietate au fost depistaţi şi alţi doi conducători auto, de 21 şi 43 de ani, din comuna Ciochina, respectiv municipiul Slobozia.

În urma testării alcoolscop, au rezultat valori de 0,49 şi 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele celor trei conducători auto au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. Totodată, faţă de tânărul de 24 de ani din municipiul Feteşti, cercetările sunt continuate şi cu privire la conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Pentru săvârşirea aceleeaşi infracţiuni, sunt cercetaţi  şi doi tineri de 28 şi 24 de ani, depistaţi sâmbătă, 29 iunie a.c. de  către poliţişti, în timp ce conduceau pe drumurile publice, un moped, respectiv un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Rezultatele acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri pentru siguranţa participanţilor la trafic

În acest sfârşit de săptămână, 28 – 30 iunie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 511 sancţiuni contravenţionale aplicate, 11 certificate de înmatriculare retrase şi 18 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxime admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 127 conducători auto, 83 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 3 conducători auto care au fost depistaţi la volanul unor autoturisme aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, 37 pietoni au fost sancţionaţi pentru traversare neregulamentară, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 123.000 lei.