comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Șase accidente rutiere în acest weekend

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/06/2016 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

Accidente rutiere în Slobozia, Țăndărei, Movilița, Coșereni, Lilieci și Bărbulești

În acest sfârşit de săptămână, 17 – 20 iunie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 318  sancţiuni contravenţionale aplicate, 5 certificate de înmatriculare retrase şi 25 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 152 conducători auto, 32 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 97.000 lei.

Accidente rutiere

În acest sfârşit de săptămână, pe şoselele ialomiţene s-au produs şase accidente rutiere, soldate cu vătămarea corporală a şapte persoane.

Accident Slobozia: Primul dintre acestea s-a produs vineri, 17 iunie a.c., pe Drumul Naţional 21, în municipiul Slobozia şi s-a soldat cu vătămarea corporală a două persoane.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit că în timp ce o tânără de 24 de ani, din judeţul Călăraşi, conducea un autoturism din direcţia Brăila către Slobozia, se pare că la momentul pătrunderii în intersecţia cu Drumul Naţional 2 A, nu ar fi acordat prioritate de trecere şi a acroşat un alt autoturism condus regulamentar de un bărbat de 30 de ani, din judeţul Argeş.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a două femei de 22, respectiv 29 de ani, pasagere ale autoturismelor implicate, ambele fiind transportate la unităţi medicale, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

 * * *

Accident Coșereni: Tot vineri, 17 iunie a.c., pe Drumul Naţional 2, în localitatea Coşereni, s-a petrecut cel de-al doilea accident de circulaţie, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În timp ce un bărbat de 36 de ani, din municipiul Bucureşti, conducea o motocicletă din direcţia Bucureşti către Urziceni, nu ar fi păstrat o distanţă corespunzătoare  faţă de un autoturism condus regulamentar, pe aceeaşi direcţie de deplasare, de către un tânăr de 21 de ani, din judeţul Buzău şi a intrat în impact cu acesta.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului motocicletei, acesta fiind transportat la cea mai apropiată unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

                                                           * * *

Accident Lilieci: Cel de-al treilea accident rutier s-a produs tot vineri, 17 iunie a.c., în apropiere de localitatea Lilieci, acesta fiind soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că, în timp ce un bărbat de 45 de ani, din municipiul Bucureşti, conducea o autoutilitară pe Drumul Naţional 2, din direcţia Bucureşi către Urziceni, a acroşat un pieton, un bărbat de 48 ani, din comuna Sineşti, care se deplasa pe marginea părţii carosabile.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a pietonului, acesta fiind transporta la o unitate medicală de pre raza municipiului Bucureşti, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

                                                         * * *

Accident Movilița: Tot vineri, 17 iunie a.c., pe Drumul Naţional 2, în comuna Moviliţa, s-a produs un alt accident rutier, acesta fiind soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În timp ce un bărbat de 43 ani, din comuna Roşiori conducea o autoutilitară pe raza localităţii Moviliţa, a pătruns pe Drumul Naţional 2 fără a acorda prioritate de trecere unui autoturism condus regulamentar, din direcţia Bucureşti către Urziceni, de către un bărbat de 44 de ani, din judeţul Braşov, intrând în impact cu acesta din urmă.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a unei femei de 32 de ani, din judeţul Braşov, pasageră a celui de-al doilea autoturism, care a fost transportată la Spitalul Municipal Urziceni, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

                                                         * * *

Accident Țăndărei: Un alt accident produs vineri 17 iunie a.c., s-a petrecut în apropiere de localitatea Ţăndărei şi s-a soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În timp ce o femeie de 28 de ani, din localitatea Giurgeni, conducea un autoturism pe Drumul Naţional 2A, din direcţia Constanţa către Ţăndărei, nu ar fi păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de un autoturism condus regulamentar, pe aceeaşi direcţie de deplasare, de către un bărbat de 42 de ani, din judeţul Vâlcea şi a intrat în impact cu acesta.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a unui minor de 3 ani, pasager al primului autoturism, care a fost transportat la o unitate medicală de pe raza municipiului Bucureşti, în vederea acordării de îngrijiri de specialitate.

                                                         * * * 

Accident Bărbuleşti: Ultimul accident rutier s-a produs sâmbătă, 18 iunie a.c., pe raza localităţii Bărbuleşti, fiind soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că în timp ce un bărbat de 33 de ani, din comuna Bărbuleşti, conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, a acroşat un pieton, o minoră de 13 ani, care se afla pe marginea părţii carosabile.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a minorei, care a fost transportată la Spitalul Municipal Urziceni, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Toţi conducătorii auto implicaţi au fost testaţi alcoolscop, rezultatele fiind negative.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosar penal. 

Cercetaţi de poliţiştii rutieri pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

Poliţiştii rutieri au depistat pe şoselele judeţului doi conducători auto de 63, respectiv 67 de ani, care conduceau autoturisme pe drumurile publice, deşi au consumat anterior băuturi alcoolice.

Aceştia au fost testaţi alcoolscop, rezultatele indicate fiind de 0,53 şi 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, aceştia fiind ulterior transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiilor.

                                                         * * *

Alţi doi conducători auto, doi bărbaţi de 28 şi 49 de ani, din judeţul Călăraşi, au fost opriţie pentru control de către poliţiştii rutieri.

Din verificările efectuate în bazele de date, oamenii legii au stabilit că autoturismele conduse de către aceştia erau neînmatriculate şi neînregistrate.

                                                         * * *

Poliţiştii rutieri au depistat doi conducători auto de 20 şi 40 de ani, din comunele Ciulniţa şi Borăneşti, care conduceau autoturisme pe drumurile publice, deşi nu posedau permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosar penal.

comunicat de presă IPJ Ialomița | foto arhivă