comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Sancțiuni de peste 100.000 de lei aplicate pe poliția rutieră în weekend

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/10/2016 | Infotrafic

În acest sfârşit de săptămână, 07 – 09 octombrie, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 276  sancţiuni contravenţionale aplicate, 6 certificate de înmatriculare retrase şi 16 permise de conducere reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 89 de conducători auto, 32 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 100.000 lei.

Cercetaţi de poliţiştii rutieri pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

Cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 61 de ani au fost depistaţi de poliţiştii rutieri în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deşi au consumat anterior băuturi alcoolice.

Conducătorii auto au fost testaţi alcoolscop, rezultatele indicate fiind cuprinse între 0,50 şi 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, aceştia fiind transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiilor.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că trei dintre cei în cauză, bărbaţii de 21, 28 şi 61 de ani, nu posedau permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

* * *

Un bărbat de 57 de ani, din comuna Jilavele, a fost depistat de poliţiştii rutieri în timp ce conducea pe drumurile publice un tractor agricol ce tracta o remorcă, fără ca aceasta să fie înmatriculată sau înregistrată.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul în cauză nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosar penal.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA