comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Rezultatele acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri în trafic

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
16/09/2013 | Infotrafic

politiaÎn acest sfârşit de săptămână, 13 – 15 septembrie, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 386 sancţiuni contravenţionale aplicate, 10 certificate de înmatriculare retrase şi 17 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 164 conducători auto, 67 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 10 pietoni au fost sancţionaţi pentru traversare neregulamentară, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 98.000 lei.

Constatări în trafic

Doi tineri de 17 şi 30 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Ialomiţa, respectiv Gorj, au fost depistaţi de poliţişti în timp ce se aflau la volanul unor autoturisme, fără a poseda permise de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale.

Poliţia a fost sesizată sâmbătă, 14 septembrie a.c., cu privire la faptul că pe Drumul Naţional 2C, pe sensul de mers Slobozia – Amara, se află pe carosabil o substanţă vâscoasă ce emana miros de petrol.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, care în urma verificărilor efectuate a depistat o autoutilitară ce tracta o remorcă, care conform avizului transporta slam petrolier cu conţinut de ţiţei.

Conducătorul ansamblului auto, un tânăr în vârstă de 28 de ani, din judeţul Giurgiu a declarat poliţiştilor faptul că substanţa a curs pe carosabil din cauza ruperii unui prezon de prindere la uşa remorcii.

Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a celui în cauză, cu amendă în cuantum de 720 lei. Totodată certificatul de înmatriculare a fost retras, iar plăcuţele de înmatriculare reţinute.

Administratorul drumului a fost anunţat în vederea curăţării părţii carosabile.

Accidente rutiere

Sâmbătă, 14 septembrie a.c., în timp ce un bărbat în vârstă de 48 de ani, din municipiul Slobozia, conducea un autoturism pe DN2C, din direcţia Buzău către Slobozia, a pierdut controlul autoturismului, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune frontală cu un copac.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Şoferul a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

Un alt accident rutier s-a petrecut duminică, 15 septembrie a.c., accident în urma căruia patru persoane au suferit vătămări corporale.

În timp ce o tânără în vârstă de 25 de ani, din municipiul Slobozia, conducea un autoturism pe varianta ocolitoare a localităţii de domiciliu, din direcţia Urziceni către Ţăndărei, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto şi a altor trei persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 24 de ani, toate din municipiul Slobozia, pasagere în autoturism.

Conducătoarea auto a fost testată alcoolscop, rezultatul fiind negativ.      

Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza municipiului Urziceni un autoturism a intrat în impact cu un stâlp de lemn aflat pe marginea părţii carosabile.

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, ocazie cu care au constatat că în timp ce un bărbat în vârstă de 45 de ani, din municipiul Urziceni se afla la volanul unui autoturism, a pierdut controlul volanului si a intrat în impact cu un stâlp de lemn aflat pe marginea părţii carosabile.

În urma testării cu aparatul etilotest Drager a conducătorului auto a rezultat valoarea de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la Spitalul Municipal Urziceni în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În toate cele trei cazuri au fost întocmite dosare penale.

INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA