comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Rezultatele acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri în trafic

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/09/2013 | Infotrafic

În acest sfârşit de săptămână, 06 – 08 septembrie, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 369 sancţiuni contravenţionale aplicate, 13 certificate de înmatriculare retrase şi 15 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 148 conducători auto, 44 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 14 de pietoni au fost sancţionaţi pentru traversare neregulamentară, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 99.000 lei.

Un eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane s-a petrecut sâmbătă, 7 septembrie a.c., pe raza comunei Maia.

În timp ce un bărbat în vârstă de 36 de ani, din oraşul Fierbinţi-Târg conducea un autoturism, din direcţia localităţii de domiciliu către Răduleşti, într-o curbă uşoară la stânga a pătruns pe sensul opus, a părăsit partea carosabilă şi a lovit un stâlp de beton de la reţeaua electrică.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul Municipal Urziceni, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.  Bărbatul a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind negativ.

Duminică, 8 septembrie, o patrulă de siguranţă publică, fiind în executarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Gârbovi, a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire pentru un autoturism.

Conducătorul autoturismului şi-a continuat deplasarea fără să respecte indicaţia poliţiştilor, ulterior lovind gardul unui imobil. La scurt timp, poliţiştii au reuşit identificarea conducătorului auto în persoana unui tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Gârbovi. Cel în cauză a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că atât poliţa de asigurare obligatorie a autoturismului, cât şi inspecţia tehnică periodică sunt expirate, iar tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal şi a fost luată măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 1.720 lei. De asemenea au fost luate măsurile complementare de reţinere a plăcuţelor de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare al autoturismului.

Doi bărbaţi de 26 şi 57 de ani, din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, au fost depistaţi în trafic, în timp ce se aflau la volanul unor autoturisme sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării alcoolscop, rezultatele au fost de 0,72, respectiv 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, cei în cauză au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

– Alţi doi bărbaţi de 40 şi 43 de ani, din municipiul Bucureşti, respectiv comuna Cocora, sunt cercetaţi de poliţişti pentru refuz de recoltare probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

– Poliţiştii au depistat pe raza municipiului Urziceni, un tânăr în vârstă de 33 de ani, din judeţul Giurgiu, în timp ce conducea un tractor agricol neînmatriculat. Şi pe numele acestuia poliţiştii au întocmit dosar penal.

Un tânăr în vârstă de 23 de ani din comuna Perieţi a avariat autoturismul unui consătean duminică, 8 septembrie a.c..

Cel în cauză s-a urcat la volanul autoturismului, deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, iar pe fondul lipsei de experienţă în conducere a părăsit partea carosabilă, lovind un copac.

În urma testării alcoolscop a tânărului, a rezultat valoarea de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia în vederea

INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA