15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Locale Ialomita > Ialomița: Reprezentanții Spitalului de Urgență Slobozia combat anumite informații apărute în mass media https://wp.me/p49Kdo-dth
livrari la domiciliulivrari la domiciliu
AVEM ORGANE CONGELATE DE MIEL CU PRAPUR INCLUS

Ialomița: Reprezentanții Spitalului de Urgență Slobozia combat anumite informații apărute în mass media

În urma publicării, pe un site local, în data de 22 martie 2019, a unui articol în care se prezentau anumite aspecte ale activităţii medicale din Spitalul Județean de Urgență Slobozia, în special cu privire la instrumentarul vechi utilizat la intervențiile chirurgicale ortopedice, reprezentanții unității spitalicești au transmis un comunicat de presă prin intermediul căruia încearcă să demonteze acuzațiile aduse în respectivul articol:

Potrivit SJU, „-instrumentarul prezentat în imagini nu mai este folosit, la acest moment intervenţiile ortopedice sunt realizate cu instrumentar nou. După cum se poate vedea din imagini, cel puţin una dintre fotografii este din anul 2015. Cheile erau folosite la montarea și demontarea dispozitivelor de tracţiune pe bolnavi; acestea nu ajungeau niciodată în contact direct cu pacientul. Cleştele prezentat în imagini este un vestigiu de pe vremea când se opera cu tije ENDER care trebuiau ajustate la lungime. La ora actuală, spitalul dispune de implanturi de ultimă generaţie pentru tratamentul patologiei de traumă și ortopedie.

În prezent, în SJU Slobozia se utilizează instrumentar de ortopedie nou, ceea ce pune sub semnul întrebării buna credinţă a celui ce a făcut publice fotografiile înainte de a cere un punct de vedere conducerii spitalului.

În ceea ce priveşte imaginea ce prezintă o zonă de pardoseală cu modificări de culoare, precizăm că face parte dintr-o cameră de depozitare, iar suprafaţa este acoperită de vopsea epoxidică pătată de iod.

Cât despre preluarea de imagini din sala de operaţii si difuzarea acestora în mass media fără acordul pacientului și al echipei medicale aceasta constituie încălcarea atât a legii confidenţialităţii, a legii drepturilor pacientului, cât și a regulamentului de ordine interioară a spitalului.

Imaginile surprind secvenţe din timpul extragerii unui material de osteosinteză (tijă) montat în os cu câțiva ani înainte și care, în cursul procesului de vindecare, a dobândit aderențe strânse cu materialul osos; în imagini sunt surprinse eforturile medicului ortoped de detaşare a acestei tije.

În Magazinele La Cliseru din Slobozia
Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!