comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Pro România și-a anunțat candidații la primăriile din Amara și Urziceni

Marți, 10 martie, în cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții Pro România și-au anunțat candidații la funcția de primar din două zone urbane, respectiv Amara și Urziceni.

Pro Romania Lansare Candidati Slobozia Si Urziceni
Pro Romania Lansare Candidati Slobozia Si Urziceni

Așadar, Pro România l-a cooptat pe actualul primar al orașului Amara, Ion Măiță (fost PSD), pentru a candida la alegerile locale, iar la Primăria municipiului Urziceni va candida Martinescu Oana.

Marian Neacșu a ținut să precizeze faptul că Ion Măiță este un om apreciat, respectat, care a făcut foarte multe pentru comunitate, și i-a urat succes în realizarea proiectelor inițiate în oraș.

„Ion Măiță a înțeles de la început că venea la Amara după o perioadă de administrare pozitivă acolo și avea datoria să o țină la același nivel. Îl felicit că a reușit lucrul acesta, pentru tot ce a făcut în toți cei trei ani de mandat – a avut un mandat incomplet aici -, și mai ales vreau să-i urez succes în viitorul mandat și poate și următorul, pentru a putea face ceea ce are de făcut la Amara, ceea ce noi gândim că este necesar pentru comunitatea de acolo”, a declarat Marian Neacșu.

Actualul primar al orașului Amara, Ion Măiță, a decis să candideze din partea Pro România după ce s-a supărat pe social-democrați, iar social-democrații pe dumnealui. Totul a pornit din momentul în care PSD  și-a dorit un anume viceprimar la Amara, iar primarul a propus inițial pe altcineva, tot social-democrat, iar în final s-a ajuns ca Amara să aibă un viceprimar PNL. De atunci, primarul nu a mai avut sprijin politic din partea PSD, dar a primit acum sprijin tot de la un partid de stânga, cu oameni care „s-au desprins din PSD”

Ion Maita
Ion Măiță

„Este foarte important pentru mine că mă aflu în această echipă astăzi și voi susține cu mare dragoste și respect această formațiune. Este o onoare pentru mine și vreau să îl asigur pe domnul președinte că împreună cu echipa vom duce mai departe proiectele care au fost începute cu celeritate pentru Amara. Singura politică pe care știu să o fac este o politică a comunității, bazată pe respect, pe necesitate, pe nevoie, și asta m-a determinat să fiu astăzi aici și vă mulțumesc din suflet că fac parte din această echipă”, a Ion Măiță.

De asemenea, Oana Martinescu, o tânără în vârstă de 31 de ani, din Urziceni, care vine din zona de antreprenoriat, a decis, după ce a „sondat” puțin terenul politic și pe la USR, că Pro România este partidul care o reprezintă.

„Îi dăm credit, pentru că, așa cum bine cunoașteți, a fost o politică de-a noastră, dintotdeauna, de a da credit tinerilor, mai ales atunci când ei și-au dovedit competența și în zona de antreprenoriat, așa cum este și aici cazul, un antreprenoriat de succes. (…) Este cea mai potrivită soluție, în opinia mea, pentru a reașeza lucrurile într-o altă formulă, inclusiv la Urziceni, este un candidat așa cum este și partidul. Nou, efervescent, eficace, și sunt convins că domnia sa ne va împrumuta din entuziasmul, din tinerețea și spiritul antreprenorial, iar noi îi vom împărtăși din experiența noastră, din spiritul de solidaritate care ne caracterizează și împreună vom face o echipă câștigătoare”, a afirmat Marian Neacșu.

Oana Martinescu susținea că deși nu are experiență în zona administrativă, poate veni cu expertiza pe care o are în zona privată, unde „există reguli și nu o mână care să o spele pe cealaltă”.

Oana Martinescu
Oana Martinescu

„Urziceniul este un oraș frumos, cu potențial, însă eu consider că este loc de mai bine și pentru asta am decis să mă ridic și să spun ceva. Iată-mă aici în prezent, în Pro România, unde am găsit spiritul și susținerea necesare în proiectele mele, și unde am găsit înțelegere. Vreau pentru orașul meu o zonă sigură pentru concetățenii mei, pentru copii (…), vreau să fac lucrurile bine, vin cu entuziasm în această echipă și sper să am parte de susținerea concetățenilor și să demonstrez ceea ce pot și ce vreau”, a declarat Oana Martinescu.

Calcule politice, scenarii, zvonuri, dezmințiri…

La conferință a participat și fostul prefect Gigi Petre, posibil candidat la președinția Consiliului Județean Ialomița.

Acesta spunea că, preventiv, de teama coronavirusului, pentru a nu exista vreun risc, în Pro România s-a decis ca întâlnirile cu activul de partid să fie suspendate o perioadă, urmând ca discuțiile să aibă loc separat, pe anumite zone, cu mai puțini oameni.

Marian Neacșu a fost întrebat dacă s-a discutat retragerea din cursă a lui Adrian Mocioniu, primarul Sloboziei, în vederea susținerii comune a candidatului PSD, Alexandru Potor.

Acesta a răspuns că „a auzit foarte multe scenarii de factura asta”, dar ceea ce a confirmat a fost faptul că i s-a propus din partea conducerii centrale a PSD să se găsească soluții pentru ca și PSD să-l susțină pe Adrian Mocioniu…

De asemenea, a fost întrebat de jurnaliști dacă Gigi Petre, candidatul propus de Pro România la președinția Consiliului Județean, se va retrage la un moment dat ca să-i facă loc actualului președinte al Consiliului Județean, Victor Moraru, nesusținut, se pare, de conducerea PSD Ialomița, deși acesta și-a anunțat public intenția de a candida pentru un nou mandat.

Marian Neacsu
Marian Neacșu

„Eu am auzit o mulțime de speculații în zona publică. Deocamdată, foarte cert este că domnul Moraru este actualul președinte al Consiliului Județean. Din câte cunosc eu, PSD și-a lansat doar candidatul pentru Primăria Sloboziei, și nu pentru județ, cel puțin nu în mod oficial, așa că nu îmi cereți… În momentul în care candidatul PSD pentru Consiliul Județean ar fi fost foarte bine determinat, cred că ar fi fost la conferința de presă lângă domnul Potor. Cum nu a fost, permiteți-mi să am rezerve în a gândi eu ce vor să gândească ei”, a spus Marian Neacșu.

Acesta nu a exclus, însă, că și l-ar dori pe Victor Moraru în echipa Pro România, însă rămâne de discutat pe ce poziție va veni, dacă PSD decide să meargă cu altcineva. Acesta este de părere că PSD va pierde dacă va avea alt candidat la președinția Consiliului Județean, așa cum a anunțat Marian Pavel, președintele PSD Ialomița.

Vizat în mod direct de această discuție, Gigi Petre a ținut să răspundă tuturor celor care îl suspectează de faptul că este un candidat tip „iepuraș”, care deși și-a anunțat intenția de a candida, în final va ceda locul altcuiva.

Gigi Petre spunea că atunci când a ales să se alăture Pro România nu și-a dorit vreo funcție sau vreo candidatură, însă deciziile partidului, oricare ar fi ele, vor fi respectate… fără supărare.

Gigi Petre
Gigi Petre

„Nimeni nu este bătut în cuie, că nu este vreun Iisus, deci nu asta este problema. Nu am solicitat nici zona de coordonare a organizației județene, nici candidatura la președinția Consiliului Județean. Mi s-a propus. Dacă există o variantă mai bună în creșterea și întărirea partidului, fără probleme eu sunt primul… Asta nu înseamnă că mă dau la o parte din fața nimănui. Dar dacă se decide, în baza unor măsurători, că poate fi o altă variantă mai bună decât mine… Dar eu la momentul ăsta nu cred. Eu oricum nu cred în sondaje. Deci nu mă dau la o parte ca să las cale liberă la altul. Nu asta este problema. Dar dacă se decide, nu este absolut nicio supărare, că nu avem supărări de genul acesta, că nu avem de ce”, declara Gigi Petre.

Marian Neacșu își dorește ca Pro România să obțină un scor de cel puțin 20% la alegerile locale, dar și ca celelalte două partide PNL și PSD să obțină tot cam același scor electoral, „ca să existe echilibru în județ”. Din această perspectivă, s-a arătat convins că se vor lua cele mai bune decizii în vederea atingerii acestor scopuri.

„De la 20% încolo, jucăm și alegerile locale și alegerile parlamentare”, spunea Marian Neacșu, care a „anticipat” totodată faptul că „nu vor fi alegeri anticipate”.

„Există posibilitatea ca nici alegerile locale să nu mai fie la termen, din cauza situației epidemiologice din țară, a unei posibile evoluții, ci cumva să fie cuplate undeva în toamnă”, încheia Marian Neacșu. Ce va fi, vom vedea…

Mai multe articole de la obiectiv.net: