comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Prins în flagrant – încerca să mituiască un polițist cu 500 de euro

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/04/2018 | Lege si Ordine

A vrut să scape de dosarul penal, dar polițistul a refuzat mita

Miercuri, 11 aprilie a.c., ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Ialomița, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, au prins în flagrant un tânăr în vârstă de 32 ani, în timp ce remitea cu titlu de mită suma de 500 euro unui polițist pentru ca acesta să soluționeze favorabil dosarul penal în care era cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În fapt, la data de 3 aprilie a.c. un agent de poliție din cadrul unui post de poliție din Inspectoratul Județean de Poliție Ialomița a sesizat la D.G.A. – S.J.A. Ialomița faptul că, la data de 31 martie a.c., l-a depistat în trafic pe cel în cauză, în timp ce conducea un autovehicul fără să dețină permis de conducere. Pentru a nu-i întocmi dosar penal, acesta i-a oferit o sumă de bani. Polițistul a refuzat categoric oferta și a luat măsurile legale, iar la data de 3 aprilie a.c. a fost abordat din nou de tânărul cercetat, cu aceeași ofertă, în scopul de a influența soluția legală, aspect pe care l-a denunțat.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, inculpatul Gheorghe Mihai a promis agentului de poliție, la 31 martie, suma de 1000 de euro, iar în data de 11.04.2018 i-a dat acestuia 500 de euro.

După audiere, procurorul de caz a dispus ca tânărul să fie cercetat, sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Activitatea de prindere în flagrant a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița și ai Serviciului de Operațiuni Speciale Ialomița.

DGA Ialomița și PT Ialomița