comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Prezența la vot, mai mare în mediul urban – alegeri prezidențiale, turul II, ora 13.00.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Procesul de votare este în plină desfășurare, atât în țară, cât și în străinătate.  În județul Ialomița, prezența la urne pare să fie mai bună în turul II al alegerilor prezidențiale.

Dacă în turul I al alegerilor pentru alegerea președintelui, Ialomița se afla printre județele codașe, în turul II alegătorii s-au prezentat în număr mult mai mare la urne.

La ora 13.00, la nivel național, se înregistra o prezență la vot de 22,61%, datele fiind într-o continuă schimbare. Județul Ialomița înregistra o prezență la urne de 20,16%, cel mai mult votând cei din mediul urban.

O prezență mai slabă se înregistra în unele secții din cartierul Bora (Slobozia), din Fetești, foarte multe din Țăndărei, în Armășești, Bărbulești, Bordușani, Cegani, Smirna, Jilavele, Broșteni, Copuzu, Grindași.

Putem spune, de asemenea, că au votat mai mult bărbații, cu vârsta între 45 și 64 de ani, urmați de cei cu vârsta peste 65 de ani.

Asta se întâmpla la ora 13.00. Însă, la nici o jumătate de oră distanță, situația era la egalitate, între femei și bărbați, însă diferența între mediul urban și cel rural s-a adâncit cam cu peste 18.500 de persoane.