comenzi la domiciliu cliseru.ro

VIDEO – Ialomița: Presa pusă la colț, la propriu, în ședințele Consiliului Județean. În semn de protest, aceștia au părăsit sala.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
16/02/2017 | Locale Ialomita

În ședința Consiliului Județean Ialomița de joi, 16 februarie, reprezentanții presei au fost surprinși să constate că pe niște scaune, amplasate într-un colț al sălii, lângă cuiere, erau puse niște afișe pe care scria „rezervat presă”.

Unii dintre colegi, în general din presa scrisă și online, au încercat, înainte de începerea ședinței, să discute cu președintele Consiliului Județean, Victor Moraru, despre găsirea unei alte soluții, în condițiile în care în zona rezervată presei nu exista vizibilitate pentru a putea  urmări luările de cuvânt, fotografia etc. În schimb, cameramanii unor televiziuni ocupau exact spațiul din mijlocul sălii, iar de acest lucru nu se arătase nimeni deranjat că nu respectă Regulamentul de Organizare și Funcționare al C.J. impus celorlalți. De ce o parte a presei era trimisă „la colț”, iar alta era acceptată în față, nu discutăm acum, pentru că se subînțelege. Deranjați de acest tratament inegal, anumiți colegi care aveau și camere video au mers în semn de protest în mijlocul sălii, alături de ceilalți cameramani. După discuții sterile, citări din regulament și răspunsuri seci, președintele C.J. a trimis toți jurnaliștii „la locurile lor”. În semn de protest, consilierii liberali au părăsit sala. La fel au procedat și mulți jurnaliști.

Vă asigurăm că știm ce este un regulament și l-am respectat întotdeauna. Nu regulamentul este problema, ci modul în care este aplicat.

Niciun președinte de Consiliu Județean, cel puțin din 2000 încoace, nu a desconsiderat atât de mult jurnaliștii, așa cum se întâmplă acum. Conflicte au fost mereu, dar acestea au fost tratate cu diplomație și nu cu răzbunări și cenzură. Mai mult decât atât, niciodată nu s-a întâmplat ca ele să se răsfrângă asupra întregii bresle. Păcat!