comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Pompieri din două județe acționează pentru stingerea unui incendiu în comuna Axintele

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/04/2021 | Lege si Ordine

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

În ultimele 72 de ore, misiunile acestora au vizat, în principal:

– 48 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

–  9 misiuni de transport persoane confirmate cu COVID-19;

–  4 misiuni de asigurare măsuri de prevenire și stingere a incendiilor, la evenimente sportive: în muncipul Slobozia (3) și în comuna Gheorghe Doja(1) ;

2 incendii:

Incendiu furaje în comuna Axintele, sat Horia – Forțe de stingere din 2 județe acționează, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în această dimineață la o rezervă de furaje aprinsă în câmp, în satul Horia din comuna Axintele, în raionul de competență al ISU Călărași, care, din cauza arderii foarte mari, a solicitat în sprijin și forțe de la ISU Ialomița. Un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni, s-a alăturat intervenției în jurul orei 05:30, fiind și la ora actuală la locul evenimentului. Prioritatea este menținerea flăcărilor departe de comunitate și de pădure, concomitent cu lucrul la localizarea și lichidarea incendiului.

Misiunea este în dinamică.

 În comuna Coșereni, pompierii militari din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, au fost solicitați în data de 02 aprilie a.c., în jurul orei 16:10, să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu la o anexă gospodărească. Trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD s-au deplasat de urgență la locul evenimentului. Echipajele de stingere au acționat cu profesionalism și au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, iar echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarei, care a suferit un  atac de panică. Ulterior aceasta a refuzat transportul la spital. În urma evenimentului a ars un porumbar confecționat din lemn pe o suprafață de 8 metri pătrați, în care erau depozitați aproximativ 200 kg de coceni. Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unui foc deschis în spații deschise.

ISU Ialomița