comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Polițiștii rutieri verifică legalitatea transportului de mărfuri și persoane – Acțiunea Truck&Bus

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
16/05/2019 | Infotrafic

În această săptămână, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa, Poliția Română desfășoară acțiunea TRUCK & BUS, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri.

În perioada 13 – 19 mai a.c., la nivel național, poliția rutieră desfășoară o acțiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă.

Astfel, în cadrul acțiunii, polițiștii verifică autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Și polițiștii ialomițeni acționează în baza planului de acțiune la nivel european TISPOL TURCK&BUS, pentru verificarea legalității transportului rutier de mărfuri și persoane.

„De la începutul acțiunii și până joi, 16 mai, polițiștii rutieri din cadrul IPJ Ialomița au aplicat 192 de sancțiuni, în valoare de aproximativ 150.000 lei”, ne-a declarat Călin Robert, ofițer în cadrul Serviciului rutier.

Neregulile depistate au fost legate în principal de nerespectarea de către conducătorii auto a timpilor de odihnă, lipsa unor documente specifice, plus alte abateri la regimul rutier, cum ar fi neutilizarea centurii de siguranță, depășirea vitezei legale etc.

Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).