comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Polițiștii au dat amenzi de peste 230.000 de lei în weekend-ul de Florii

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/04/2017 | Lege si Ordine

În weekend-ul Floriilor, poliţiştii ialomițeni au fost la datorie, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

Au fost aplicate 560 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 230.000 de lei.

Pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru o intervenție rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale, în perioada 7 – 9 aprilie a.c., poliţiştii ialomițeni  au acţionat, în sistem integrat, în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, pe lângă activitățile desfășurate în mod curent, au fost organizate 54 de acțiuni și controale, în urma acțiunilor, polițiștii au aplicat 560 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 230.935 de lei, dintre care 73 prevăzute de Legea nr. 61/1991 privind încalcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 11 prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activitati comerciale ilicite.

Polițiștii au acționat pe drumurile naţionale și județene, pentru ca cetățenii să se deplaseze în condiții cât mai sigure, prezenţa activă a echipajelor de poliție făcând ca, în această perioadă, să nu fie înregistrate evenimente deosebite.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi, în urma cărora au aplicat 466 de sancțiuni contravenționale prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 151.654 de lei.

Din totalul sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea legislației rutiere, 4 au fost pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, 97 pentru viteză excesivă iar 365 pentru alte abateri la regulile de circulație.

De asemenea, polițiștii au reținut 18 permise de conducere, dintre care 7 pentru consum de alcool, 5 pentru viteză şi 6 pentru alte abateri.

Și în Săptămâna Mare, polițiștii continuă să acționeze pentru prevenirea faptelor antisociale, astfel ca sărbătorile Pascale să fie mai sigure.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!