comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Polițiștii au confiscat peste 200 de kilograme de pește fără documente legale

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/11/2019 | Lege si Ordine

Peste 200 de kilograme de pește din specia fitofag au fost confiscate de polițiștii ialomițeni, după ce au depistat în trafic un bărbat de 43 de ani, care transporta pe DN 2 A pește fără documente de proveniență.

Peste

La data de 13 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Politie Rurală Nr. 4 Coșereni, au oprit pentru control, pe raza comunei Movilița, au autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din județul Ilfov.

În urma verificării autovehiculului, polițiștii au constatat faptul ca în interiorul acestuia, cât și în portbagaj se aflau 8 saci de rafie încărcați cu pește din specia fitofag, nedesfăcut din plasele din fir textil în care a fost capturat.

Cantitatea de peste 200 de kilograme de pește a fost confiscată.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „transportul fără documente legale al peștelui” și ,,producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum si a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”.

Poliţiştii ialomițeni acţionează periodic, pe raza de competență, în vederea apărării patrimoniului piscicol, precum şi asigurării unor condiţii de piaţă corecte, atât prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită cât şi protejarea mediului înconjurător.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA