comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Poliția rutieră acționează cu toate aparatele de măsurare a vitezei

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/05/2013 | Infotrafic

Întrucât în cursul zilei de astăzi, în special după-amiază, se aşteaptă o creştere a valorilor de trafic pe drumurile naţionale ce tranzitează judeţul Ialomița, conducerea Inspectoratului a dispus intensificarea măsurilor specifice, în vederea prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere.

Reamintim conducătorilor auto că, în această perioadă, se acţionează zilnic, cu toate aparatele de măsurare a vitezei.

Recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană.

Pentru evitarea implicării în accidente rutiere grave, sfătuim conducătorii auto să evite să se angajeze în depăşiri riscante. Atunci când, prin manevra de depăşire, se trece peste axa care separă sensurile de circulaţie, conducătorii de vehicule trebuie să se asigure că din sens opus nu se apropie un vehicul şi că dispun de spaţiu suficient pentru a reintra pe banda iniţială, unde au obligaţia să revină după efectuarea manevrei de depăşire.

Înainte de a pleca la drum:

[arrowlist]

  • Verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mână, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare;
  • Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor;
  • Discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia în momente vitale;
  • Folosiţi corect luminile pe timp de zi, de noapte sau ploaie abundentă;
  • Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule;
  • Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri;
  • Centura de siguranţă constituie un factor de primă importanţă în ceea ce priveşte configuraţia dinamicii accidentelor rutiere. Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!
  • Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic continuă să genereze multe accidente rutiere! Viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă şi determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză!
  • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală.

[/arrowlist]

Acţiuni preventive ale poliţiştilor ialomiţeni în toate localităţile judeţului

În ultimele 24 de ore, efective ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa împreună cu lucrători din cadrul I.J.J. Ialomiţa, au acţionat în zonele de competenţă pentru prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă şi a altor fapte antisociale, la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop şi pe străzile adiacente unităţilor de alimentaţie publică.

Pe timpul desfăşurării activităţilor specifice, au fost constatate 142 contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 30.935 de lei45 conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 89 conform OUG 195/2002 (republicată), privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave pe fondul nerespectării vitezei regulamentare de deplasare sau a consumului de băuturi alcoolice, poliţiştii rutieri au acţionat, folosind 9 autospeciale dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

În cadrul acţiunii, care se derulează sub sloganul „România alege viaţa!”, poliţiştii au constatat cele 89 de contravenţii, dintre acestea, 13 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei de deplasare, au reţinut 2 permise de conducere şi retras certificat de înmatriculare.

INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA