comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: PNL a depus la BEJ dosarele cu candidaturile la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/10/2020 | Politica

Partidul Național Liberal, filiala Ialomița, a depus miercuri, 21 octombrie, la Biroul Electoral Județean, listele cu candidaturile la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

candidati parlamentare pnl ialomita

La Camera Deputaților, lista este deschisă de Barcari Luminița-Rodica, fiind urmată de Găină Mihăiță, Răceanu Gabriel, Cristea Nicu, Ioniță Gabriel, Mitrea Traian.

Pentru Senat, pe primul loc se află Chioveanu Robert Viorel, urmat de Catrinoiu Gheorghe, Racovițeanu Mihaela și Merlea Sile Adrian.

Depunerea candidaturilor s-a făcut în prezența lui Dragoș Soare, președintele interimar al organizației PNL Ialomița, alături de care s-au aflat aproape toți candidații.

Dragos Soare
Dragoș Soare

„Considerăm că este un moment extrem de important, încheiem un ciclu electoral și o perioadă de reașezare din punct de vedere politic. Sperăm ca deciziile pe care le-am luat cu privire  la candidații propuși să fie cele mai bune. Sperăm ca locuitorii județului să înțeleagă că avem nevoie de încrederea lor în continuare pentru a asigura o guvernare stabilă, sănătoasă, care poate să ducă România cu mult în față, în raport cu ceea ce ne-au oferit alte partide. Avem o perioadă destul de delicată prin care trecem și orice schimbare poate să creeze sincope în asigurarea securității din sănătate și așa mai departe. Considerăm că avem prima șansă pentru alegerile parlamentare, deși Consiliul Județean Ialomița a fost câștigat de PSD, candidații noștri au fost la o distanță foarte mică de acest candidat al partidului stat, Marian Pavel și considerăm că putem maximiza. Este pentru prima dată când Primăria Sloboziei a revenit prin vot direct, fără echivoc, PNL. Am arătat că se poate și vom arăta că putem și în județ. Avem o echipă care are elemente de noutate, oameni tineri, avem candidat la Senat pe președintele ANSVSA. Este o onoare pentru noi să avem un om de această anvergură candidat al Ialomiței. Ne va asigura prin această candidatură, și prin fotoliul de senator pe care îl va ocupa în Parlamentul României, o relație directă cu Guvernul și o relație directă cu instituțiile  care ne pot sprijini în atragerea de fonduri atât europene cât și guvernamentale. Obiectivul nostru este să dezvoltăm orașul, să dezvoltăm județul”, a declarat Dragoș Soare.

Președintele liberalilor ialomițeni susține că obiectivul politic al acestor alegeri pornește de la un minim de 31%, ținta fiind obținerea a doi deputați și un senator.

PNL Ialomița îl are pe prima poziție la Senat pe Robert-Viorel Chioveanu, președintele ANSVSA, „un candidat de forță, un candidat tânăr”, în opinia lui Dragoș Soare.

Robert Viorel Chioveanu a precizat faptul că nu este străin de județul nostru, cunoaște bine zona, fiind născut în apropiere, cunoaște foarte bine oamenii și obiceiurile de aici.

Robert Viorel Chioveanu
Robert Viorel Chioveanu

„De ce am venit aici? Pentru că am demonstrat că putem să dezvoltăm România, putem să dezvoltăm Ialomița și putem să dezvoltăm principalele orașe din Ialomița. Fie că vorbim de Slobozia, de Urziceni, de Țăndărei sau de Fetești, putem și am demonstrat că într-un an de guvernare, un an foarte greu, putem să dezvoltăm România și aceste orașe. Venim cu cele mai bune intenții, să demonstrăm că în perioada următoare vom face tot ceea ce au nevoie locuitorii județului”, a transmis candidatul PNL Ialomița la Senat, Robert-Viorel Chioveanu.

La Camera Deputaților, prima poziție este ocupată de Barcari Luminița-Rodica, un candidat redutabil la Consiliul Județean Ialomița, dar care nu a reușit să treacă de candidatul PSD. În condițiile în care este încă secretar de stat în Ministerul Educației, nu a putut fi prezentă astăzi la depunerea candidaturilor .

În schimb, Mihăiță Găină, candidatul de pe locul 2, ne-a declarat că este un om integru, nu este corupt, nu are firme, nu a făcut afaceri cu statul, iar din punctul acesta de vedere merge cu fruntea sus înainte.

Mihaita Gaina
Mihăiță Găină

„Fac parte acum din echipa liberală și cred că avem foarte mari șanse să obținem un senator și doi deputați. Pornesc cu șansa a doua, dar cred că locuitorii Ialomiței, cel puțin în ceea ce mă privește, sunt mulțumiți de ultima modificare legislativă pe care am făcut-o la Legea Pensiilor și anume aceea că vor ieși mai devreme cu doi ani la pensie, cei din Slobozia și din Ciulnița. Și asta pentru că vreme de zeci de ani au suportat o poluare remanentă din cauza Combinatului Chimic. Sigur că sunt și oameni care contestă candidatura mea la PNL, dar eu îi asigur pe locuitorii Sloboziei că voi face tot posibilul în perioada următoare, dacă voi avea un nou mandat de parlamentar, să schimbăm fața județului și mai ales a municipiului Slobozia, odată cu câștigarea pentru prima dată după 30 de ani a Primăriei de către Dragoș Soare”, a declarat și Mihăiță Găină, candidatul PNL la Camera Deputaților.