comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Percheziții la persoane bănuite de contrabandă de ţigări

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/12/2014 | Lege si Ordine

12.801 ţigarete, 7.500  de lei şi articole pirotehnice ridicate în urma a 4  percheziţii efectuate de poliţiştii ialomiţeni la persoane bănuite de contrabandă de ţigări. O  persoană a  fost reţinută.

contrabanda tigari

La data de 16 decembrie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au efectuat 4 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ialomiţa şi Ilfov. La acţiune au participat şi luptători de acţiune specială de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Au fost avute în vedere locuinţele a patru persoane suspectate de colectarea, deţinerea, transportul, depozitarea şi vânzarea bunurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin contrabandă, activitate ilicită ce intră sub incidenţa Legii 86/206, respectiv ţigări de provenienţă Republica Moldova.

În urma celor 4 percheziţii efectuate, poliţiştii au depistat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor  12.801 ţigarete, 7.500  de lei şi articole pirotehnice (60 artificii, 100 petarde, 2 cutii cu baterii de artificii).

De asemenea, la sediul I.P.J. Ialomiţa au fost conduse pentru audieri 3 persoane, în urma coroborării tuturor probelor existente, faţă de una dintre acestea s-a dispus măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore.

Prejudiciul estimat, până în prezent, se ridică la peste 10.000 de lei.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița | Foto: arhiva Obiectiv Ialomița