15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Numai pentru urgențe: 0243/230280 - Serviciul de permanență al DSP Ialomița
Ziarul Obiectiv Ialomita > Lege si Ordine > Ialomița: Percheziții în Urziceni – persoane bănuite de contrabandă cu țigări https://wp.me/p49Kdo-dbw

Ialomița: Percheziții în Urziceni – persoane bănuite de contrabandă cu țigări

Pentru creşterea gradului de siguranţă în comunitate şi descurajarea comportamentelor de tip infracţional, în acest sfârșit de săptămână, 15 – 17 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni au organizat și desfăşurat o acţiune pe raza municipiului, în cadrul căreia s-a urmărit asigurarea ordinii şi liniştii publice, siguranţei cetăţeanului, combaterea furturilor, a actelor de comerţ neautorizat, siguranţa şi fluidizarea traficului rutier, precum şi prevenirea şi combaterea altor fapte antisociale.

În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost efectuate trei percheziţii pe raza municipiului Urziceni, la locuinţele a doi bărbați de 30, respectiv 35 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu ţigări.

În urma efectuării percheziţiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 140 de țigarete, aflate în pachete sigilate și netimbrate.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

Transport de material lemnos, fără respectarea prevederile legale în vigoare

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Slobozia au depistat un bărbat de 31 de ani, din județul Argeș, în timp ce transporta 1,5 m3 lemn de foc din specia salcâm, cu un autoturism.

Polițiștii au stabilit, în urma verificărilor, că în avizul de însoțire a materialului lemnos era înscrisă cantitatea de 3 m3.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, ca măsură complementară, diferența de material lemnos fiind confiscată valoric.

Mandat de executare a pedepsei, pus în aplicare de polițiști

În acest sfârșit de săptămână, 15 – 17 februarie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au acţionat pe raza de competenţă, pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate.

Astfel, poliţiştii au reuşit identificarea unui bărbat de 62 de ani, din municipiul Slobozia, pe numele căruia Judecătoria Sectorului 4 București a emis un mandat de executare a pedepsei.

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Slobozia şi are de executat pedeapsa privativă de libertate de 5 ani și 6 luni, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA. Foto Arhivă
Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!