comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Patru medii de 10 obținute de elevi la evaluarea națională

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/06/2018 | Locale Ialomita

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a (înainte de contestaţii), sesiunea 2018.

Situaţia statistică generală relevă că, la nivel național, din cei 142.847 de candidaţi prezenți, 104.972 de candidați au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) – 73,5%. Dintre aceștia, 319 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

În județul Ialomița, patru elevi au obținut media 10. Modrea Maria Alexandra, de la Liceul de Arte „Ionel Perlea” Slobozia, Neculae Ilinca Alexandra, tot de la Liceul de Arte „Ionel Perlea” Slobozia, Niță Eduard Eugen, de la Colegiul Național „Grigore Moisil” Urziceni și Tașcu Stelian Andrei de la Școala Gimnazială „Sf. Andrei” Slobozia.

Au existat, de asemenea, câteva medii de 9.95 (Bordei Bogdan Ionuț – Școala Sf. Andrei Slobozia), 9.90 – Androne Maria Angela (Colegiul Național Mihai Viteazul Slobozia) și chiar de la Liceul Tehnologic Fierbinți Târg (media 9.90 – Crasnea Ana Maria Raluca) și Școala Profesională Mihail Kogălniceanu (9.90 – Gugulea Ioana Delia).

Medii mari, între 9.89 și 9.00, au mai obținut în jur de 115 elevi. Nu putem ignora, însă, faptul că au existat foarte mulți absenți, dar și sute de elevi care au avut medii de 1 și până la limita de trecere.