comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Patru accidente rutiere în acest weekend. O persoană decedată

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/02/2020 | Infotrafic

În acest sfârșit de săptămână, 21 – 23 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au intervenit la patru accidente de circulație, soldate cu decesul unui persoane și rănirea a altor patru.

Primul accident rutier s-a produs sâmbătă, 22 februarie a.c., în jurul orei 03:30, pe Drumul Județean 101.

Din primele verificări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un tânăr de 24 de ani, din județul Ilfov, conducea un autoturism pe raza localitatății Fierbinți-Târg, a pierdut controlul directiei de mers și s-a rasturnat în afara părții carosabile.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, precum și altor doi tineri de 24 și 30 de ani, ambii din județul Ilfov, pasageri ai autoturimsului în cauză.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,97 mg/ l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și „vătămare corporală din culpă”.

Cel de-al doilea eveniment rutier s-a produs tot sâmbătă, 22 februarie a.c., în jurul orei 04:00, în localitatea Dridu.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un tânăr de 24 de ani, conducea un autoturism pe raza localității Dridu, nu s-ar fi asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de mers cu spatele și a acroșat un pieton, un bărbat de 31 de ani, din comuna Coșereni.

După producerea impactului, șoferul și-a continuat deplasarea, fiind depistat de polițiști la scurt timp și testat alcoolscop, rezultatul indicând o valoare de 0,97 mg/ l alcool pur în aerul expirat.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a pietonului, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. De asemenea, acesta din urmă a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 0,69 mg/ l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, precum și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În jurul orei 21.00, pe raza comunei Gârbovi, s-a produs cel de-al treilea accident rutier, care s-a soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din primele verificări efectuate de polițiști a reieșit că în timp ce un tânăr de 19 ani, din comuna Gârbovi, conducea un autoturism pe raza localitatății de domiciliu, nu s-ar fi asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de schimbare a direcției de deplasare, fiind acroșat de un alt autoturism, condus de un bărbat de 31 de ani, din aceeași localitate.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a primului conducătorului auto, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru sâvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Duminică, 23 februarie a.c., în jurul orei 19.00, pe Drumul Național 2 s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că în timp ce un bărbat de 41 de ani, din județul Vrancea, conducea un autoturism pe raza localității Movilița, a acroșat un pieton, un bărbat de 71 de ani, care se angajase în traversarea străzii printr-un loc nepermis și fără să se asigure.

Din accident a rezultat decesul pietonului, bărbatul de 71 de ani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare negativă, acesta fiind condus ulterior la spital pentru prelevarea probelor biologice în vederea determinării alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Poliţia Rutieră le recomandă conducătorilor auto să respecte regulile de circulație și să-şi sporească atenţia atunci când se află la volan. Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

 Pentru a reduce gradul de implicare în accidente de circulație, pietonii sunt sfătuiți să îşi ia toate măsurile de precauţie, pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către conducătorii auto.

 Totodată, le recomandăm să circule numai pe trotuare, să traverseze partea carosabilă numai prin locurile special amenajate, marcate și semnalizate corespunzător, ori la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor, după ce, în prealabil, s-au asigurat, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenția de a traversa și au oprit.

 Nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice, sancționată de polițiști

În acest sfârșit de săptămână, 21 – 23 februarie a.c., polițiștii rutieri au depistat, pe raza județului Ialomița, 7 șoferi ialomițeni care au condus pe drumurile publice aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorii auto, cu vârste cuprinse între 27 și 51 de ani, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele indicând în toate cazurile alcoolemii de peste 0,50 mg alcool pur în aerul expirat.

Unul dintre șoferii depistați a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

***

În urma controalelor efectuate de polițiștii rutieri pe parcursul week-end-ului, alți 2 șoferi ialomițeni, de 24 și 28 de ani, au fost depistați conducând autoturisme pe drumurile publice, deși aveau acest drept suspendat.

 

***

Un tânăr de 28 de ani a fost depistat în timp ce conducea, pe drumurile publice, un tractor agricol ce tracta o remorcă neînmatriculată.

În toate cazurile au fost întocmite dosare de cercetare penală, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

 

Mai multe articole de la obiectiv.net: