comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Paradă militară și exerciții demonstrative, de Ziua Jandarmeriei

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
01/04/2016 | Lege si Ordine

Cu ocazia împlinirii a 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ialomiţa organizează o serie de manifestări, una dintre acestea urmând să se desfășoare duminică, 3 aprilie, începând cu ora 10.00, în Piața Unirii din Slobozia.

Jandarmeria Ialomita
Jandarmeria Ialomita

„Manifestarea va începe la ora 10.00 cu oficierea serviciului religios, urmat de câteva alocuțiuni, de ceremonialul avansărilor în grad înaintea expirării stagiului minim a unui ofițer și patru subofiţeri din cadrul I.J.J. Ialomiţa, acordarea de recompense militarilor jandarmi și premierea câștigătorilor la concursurile sportive.  

În jurul orei 10.55 vor avea loc exerciții demonstrative – mânuiri de armă (unele executate în premieră), autoapărare, intervenție, exercițiu demonstrativ cu câinii de serviciu. În încheiere va avea loc o paradă militară, atât cu efective militare cât și cu tehnică.

De asemenea, între orele 11.30 – 13 – tot în Piața Unirii, vor fi prezentate activitățile desfășurate de personalul Jandarmeriei și a tehnicii din dotarea instituției. Facem apel către toți cetățenii să fie alături de noi la aceste manifestări, pentru sunt foarte frumoase, sunt organizate pe specific militar. Cei care apreciază haina militară și armata în sine vor rămâne plăcut impresionați”, a declarat Alexandru Constantinescu, purtătorul de cuvânt al instituției.

În perioada premergătoare sărbătorii, au fost montate bannere aniversare pe bld. Matei Basarab, în zona Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa şi în zona mănăstirii „Sfinţii Voievozi”. Totodată, au fost postate pe afişajul electronic din Piaţa Unirii din Slobozia unele imagini reprezentative atât din istoria, cât şi din prezentul Jandarmeriei Române şi ialomiţene.

De asemenea, au fost organizate concursuri sportive de fotbal, tenis de masă, fotbal-tenis şi biliard, între subunităţi, au fost redactate pliante despre misiunile Jandarmeriei şi cu oferta de şcolarizare în instituţiile de învăţământ, dar și ediţia cu nr. 12 a revistei „Jandarmeria Ialomiţeană”.

„Ziua Jandarmeriei Române, pe care o sărbătorim în fiecare an la 3 Aprilie, este un excelent prilej pentru a sublinia încă o dată rolul fundamental al acestei instituţii a statului pentru societatea românească. Jandarmeria a dovedit că reprezintă o componentă puternică şi stabilă a Sistemului de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, o instituţie-pilon şi o autoritate de bază a statului care îşi îndeplineşte fără echivoc misiunea de a apăra ordinea publică, siguranţa cetăţenilor şi liniştea socială.

Este adevărat, au trecut 166 de ani de când domnitorul Grigore Alexandru Ghica a promulgat legea prin care a luat fiinţă Jandarmeria, dar constatăm astăzi că spiritul acestui corp de elită a rămas mereu tânăr. Am demonstrat, în nenumărate situaţii şi nu numai pe teritoriul României, că suntem o instituţie credibilă, echidistantă şi apolitică, dedicată cetăţenilor.

Aş vrea însă ca, la acest moment aniversar, gândurile tuturor să se îndrepte nu atât spre Jandarmerie, cât mai ales spre jandarmi, spre oamenii care dau de fapt consistenţă şi prestigiu acestei instituţii. Dumneavoastră, cei care vă puneţi viaţa în pericol, sunteţi cei pe care îi sărbătorim astăzi. Jandarmeria sunteţi dumneavoastră şi datorită curajului, al altruismului şi al sacrificiului pe care le-aţi arătat de atâtea ori, instituţia se bucură de apreciere şi încredere din partea opiniei publice.

 Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ialomiţa, prin oamenii deosebiţi, profesionişti şi competenţi, a parcurs paşii importanţi atât în modernizarea structurii, dar mai ales în a sublinia rolul jandarmilor în societatea civilă. În aceste momente de bucurie şi emoţie din viaţa jandarmilor ialomiţeni, îmi face o deosebită plăcere să vă adresez respectuoase felicitări pentru că aţi reuşit să ridicaţi această profesie la rang de măiestrie.  

Primiţi, aşadar, cele mai calde şi sincere urări de sănătate, împliniri profesionale, personale şi putere de muncă în activitatea pe care o desfăşuraţi zi de zi. La Mulţi Ani Jandarmeriei Române! La Mulţi Ani stimaţi colegi jandarmi !”, este mesajul Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa, Colonel Ionel Mihailuc.