Ialomița: Medicii și farmaciștii suspectați de eliberarea de rețete false, puși în libertate
Cei șase medici, asistenți medicali și farmaciști acuzați că în perioada 2010 – 2014 ar fi falsificat 4.508 reţete medicale, decontate apoi prin intermediul unei farmacii, provocând un prejudiciu de 667.000 de lei, au fost eliberați din arest, fiind cercetați sub control judiciar.
Pe 25 ianuarie, prin intermediul Inspectoratului de Poliție Ialomița, erau efectuate șapte percheziții la domiciliile și sediile unor persoane fizice și juridice din Ialomița și Constanța, mai precis la un medic de familie, asistenți medicali și farmaciști. Aceștia sunt acuzați de înşelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fraudă informatică, fals şi complicitate la fals intelectual, uz de fals şi complicitate la înşelăciune. Pe 26 ianuarie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița a înaintat propunerea de arestare preventivă față de cei șase inculpați din Țăndărei, Mihail Kogălniceanu și Năvodari, propunere admisă de judecătorul de drepturi și libertăți.
Cei șase au contestat, însă, decizia instanței, astfel că pe 1 februarie, Curtea de Apel București a considerat ca neîntemeiată propunerea de arestare preventivă și decide să fie cercetați în libertate, sub control judiciar.
„Respinge ca neîntemeiată propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa cu privire la inculpaţii Lăcureanu Carmen, Pandrea Mariana, Sorescu Pandrea Cristian, Iordache Daniela, Rusu Verginia şi Iacob Mihaela Elena. (…) Ia faţă de inculpaţi (…) măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data punerii în libertate. (…) Pe durata controlului judiciar fiecare inculpat trebuie să respecte următoarele obligaţii: – să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura, – să nu se apropie şi să nu comunice direct sau indirect, pe nici o cale, între ei (cu excepţia inculpaţilor Pandrea Mariana şi Sorescu Pandrea Cristian, mamă şi fiu, care pot comunica între ei pe durata controlului) şi cu martorii audiaţi în cauză, – să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia există presupunerea că au săvârşit infracţiunile şi – să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă. Atrage atenţia fiecărui inculpat asupra prevederilor art. 215 alin. 3 Cod procedură penală (în caz de încălcare cu rea credinţă a obligaţiilor lor stabilite măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestului preventiv). În baza art. 215 alin. 4 Cod procedură penală stabileşte organul de poliţie în circumscripţia căreia se află locuinţa efectivă a inculpaţilor ca organ de poliţie desemnat de către instanţă cu supravegherea acestora. Atrage atenţia inculpaţilor asupra dispoziţiilor art. 215 alin. 7 Cod procedură penală. (…) Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi 01.02.2017”.
Pe același subiect: